Buschauffeur bij GVB

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Dat is ook niet zo gek, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met de tram, bus, metro en de veerpont. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Maar wíé is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top 3 van Beste Werkgevers van Amsterdam schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 3.750 collega’s sky high is en het personeelsverloop opvallend laag is? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever bij wie de medewerker centraal staat. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de prachtige Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s.

Tijdens je werkdag maak jij als buschauffeur de straten van Amsterdam veilig. Dus niet met gierende banden door de bochten, dat mag je bewaren voor op het circuit van Zandvoort. Je ochtendhumeur laat je thuis op je nachtkastje, want vandaag heb je een glimlach van oor tot oor. Reizigers die bij jou instappen willen comfortabel, veilig én op tijd op de plek van hun bestemming aankomen. Jij weet met jouw gastheerschap die verwachting te overtreffen.

Veiligheid staat niet alleen voorop voor de reizigers, ook voor onze medewerkers staat dit hoog op onze agenda. Zo kunnen reizigers niet meer betalen met cash geld: jouw bus is voorzien van een pinautomaat. Om de reizigers, of eigenlijk je klanten, een plezierige rit te laten ervaren, zorg jij dat het ze aan niets ontbreekt. Van elke rit weet je een feestje te maken. Er is geen hobbel op de weg te groot of je bedenkt een oplossing. Naast je grote glimlach ben je attent, kun je goed omgaan met een diversiteit aan reizigers en weet je GVB op de juiste wijze te presenteren bij zowel je “vaste” klanten als de toeristen. Ook geef je proactief reisadvies.

Je baan
Als buschauffeur rekenen we op je. Zeker als het gaat om:
•Stiptheid. Je laat reizigers nooit lang in de kou staan, je bus rijdt op tijd.
•Comfort. Reizigers in jouw bus voelen zich comfortabel en genieten van hun rit, want jij zit achter het stuur!
•Vriendelijkheid. Jij verrast onze reizigers keer op keer positief.
•Oplossingsgericht. Je speelt goed in op de verschillende situaties die je onderweg tegenkomt.
•Flexibiliteit. Onze bussen rijden 24 uur per dag: vroeg uit de veren of er laat in, is voor jou geen probleem.

Je profiel
Met je verantwoordelijkheidsgevoel zit het goed. Daarnaast ben je een gastheer/gastvrouw op de bus, je straalt dit uit en je wordt niet snel van je stuk gebracht. Je hebt een aanstekelijke passie voor dienstverlening. Dat is ook wel nodig in zo’n dynamische stad als Amsterdam. Goedgemutst begin jij elke werkdag op een van onze Amsterdamse locaties, die je met eigen vervoer bereikt.

Jij bent die vrolijke, betrouwbare en dienstverlenende buschauffeur, die:
•In het bezit is van een geldig rijbewijs D en bij voorkeur met een geldige code 95.
•Alles haarscherp ziet.
•De Nederlandse taal goed beheerst. (Engels is een pre)
•Bereid is om in een rooster wisseldiensten te draaien, zowel dag-, avond-, nacht- als weekenddiensten.
•Ervaring heeft als buschauffeur, chauffeur personenvervoer of touringcarchauffeur.
Een assessment, rollenspel en een psychologische- en geneeskundige keuring zijn onderdeel van het selectieproces.

Solliciteren
Ben je in het bezit van je rijbewijs D? Solliciteer dan via deze pagina.

Heb je interesse in het vak van buschauffeur maar ben je nog niet in het bezit van rijbewijs D? Neem dan contact op met onze inhuurpartner Olympia. En laat je informeren over de opleidingsmogelijkheden. Olympia uitzendbureau beheert voor GVB de flexibele pool van personenvervoerders. Solliciteren doe je dus via de website van Olympia.