Kom naar de open dag Rail Services 20 mei a.s.

Tijdens deze dag maak je kennis met alle techniekvelden van de afdeling Rail Services. Dit is wat wij doen in een notendop: vervangen, onderhouden, ontwerpen en produceren van spoor in de stad Amsterdam. Maar ook het plegen van onderhoud aan de infrastructuur, energievoorziening, systemen en stations van het metronet. Onze technici staan 24/7 paraat voor het verhelpen van storingen en calamiteiten. En last but not least: wij faciliteren de vele interne en externe projecten. Wat wij doen is bijzonder, daar zijn we trots op, en dat laten we graag zien!

Programma
Tijdens de Open Dag laten we zien wat Rail Services allemaal kan en doet. Naast een opstelling van materieelstukken geven wij verschillende demonstraties en presentaties. Voor kinderen zijn er tal van leuke attracties en spelenderwijs kunnen zij kennismaken met de activiteiten van ons bedrijf. De dag duurt van 10.00 – 15.00 uur.

Aanmelden
Kunnen wij rekenen op jouw komst? Meld je dan aan via www.gvb.nl en ontvang gelijk je ticket in je mailbox. Het ticket geeft recht op 1 snack en een goodiebag.

Kom met het openbaar vervoer!
Het bedrijventerrein van GVB Rail Services is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam CS neem je metro 51 richting Amstelveen – Westwijk. Je stapt uit bij het Amstel station. Vanaf hier vertrekt een GVB museumbus elk half uur. De 1e bus vertrekt om 10.00 uur, de laatste om 14.30 uur. Opstappen is naast uitstaphalte lijn 12.

Vertrektijden vanaf Amstel station naar bedrijventerrein GVB – Rail Services:
10.00/ 10.30/ 11.00/ 11.30/ 12.00/ 12.30/ 13.00/ 13.30/ 14.00/ 14.30 uur

Locatie & parkeren
De Open Dag Rail Services wordt gehouden aan de Joan Muyskenweg 29, in Amsterdam-Duivendrecht. Er is gratis parkeergelegenheid bij het Parkeren Bedrijventerrein Overamstel (Amstel Business Park).

Je bent van harte welkom en we hopen je te zien op zaterdag 20 mei!

GVB wint de HR Proffie 2016 – dé HR prijs voor het beste beleid van 2016

GVB heeft op dinsdag 4 april 2017 uit handen van de vakjury de HR Proffie 2016 in ontvangst mogen nemen. De HR Proffie wordt uitgereikt aan de organisatie die in 2016 het beste HR-beleid van Nederland heeft uitgevoerd. Deze prijs onderstreept het belang van inspirerend en doeltreffend HR-beleid voor een succesvolle organisatie.

De jury was positief verrast over GVB. Men vond de organisatie prettig, open en modern. Het HR beleid van GVB is indrukwekkend en wordt consistent doorgevoerd binnen de gehele organisatie. Het HR beleid is goed ingespeeld op de interne en externe ontwikkelingen waar GVB voor staat. Zo wordt elke challenge omgezet in een opportunity om het bedrijf verder te laten ontwikkelen. GVB heeft de ambitie om de beste openbaar vervoerder van Nederland te worden. Dat betekent veel in een stad die groeit, met ook heel veel toeristen in het OV. Hospitality is daarmee een kernpunt geworden in het HR beleid. Daarnaast vervult GVB een grote maatschappelijke rol in Amsterdam. Als één van de grootste werkgevers in Amsterdam wil GVB dat haar personeelsbestand een goede afspiegeling is van de bevolking. GVB wil behoren tot de 5 beste werkgevers van Amsterdam. Daarnaast heeft GVB als doel het OV in Amsterdam veiliger, sneller en groener te maken.

De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals.

Komst Noord/Zuidlijn.

Met de komst van de Noord/Zuidlijn verandert het hele ov-netwerk: onder- en bovengronds. Een hele operatie. Deze week dienden we het plan in voor het nieuwe ov-net. In het filmpje wordt in 1,5 minuut de kern van het plan getoond.

 

 

 

Vragen over je ov-chipkaart?

Conducteurs van GVB hebben vanaf vandaag de antwoorden op zak! Met de mobile device geeft de conducteur inzicht in je OV transacties en bieden de verschillende apps op het apparaat extra informatie. De apps zijn niet te downloaden. Het is alleen voor GVB personeelsleden die ov-chipkaarten uitlezen (bv personeel van de tram/ bus en/of kaart controleurs).

vragen-over-je-ov-chipkaart-3-10-2016

Nieuwe GVB 15G trams.

Primeur vandaag: de eerste beelden van onze nieuwe 15G trams! Vanaf de tweede helft van 2019 kun je ze tegenkomen op straat. De tram wordt zoveel mogelijk opgebouwd uit duurzame materialen en is voor circa 92% recyclebaar en gaat bovendien zuinig om met energie. De kleur en inrichting is op dit moment nog niet definitief. Volgend jaar willen we onze reizigers, belanghebbenden en andere geïnteresseerden laten kennismaken met de nieuwe tram. Dan komt er een zogenoemde mock-up op ware grootte. Een mooie kans om de tram te ervaren en een mening te geven over de laatste keuzes op het gebied van bijvoorbeeld interieur, inrichting en toegankelijkheid voor de reiziger.

nieuwe-15g-trams-30-9-2016-1

Pinnen, Ja graag !

Bijzonder moment vandaag! Burgemeester Van der Laan verrichtte vanmiddag om 15.00 uur symbolisch de eerste pintransactie bij ons op de bus! Vanaf vandaag kunnen onze reizigers ook met pin, contactloos of met creditcard betalen op een aantal bussen op lijn 33 in Amsterdam-Noord. Dit aantal wordt daarna stapsgewijs snel uitgebreid. Met contant geld betalen is ook nog mogelijk. Bedoeling is dat voor het einde van het jaar al onze busreizigers met hun pinpas/creditcard hun kaartje kunnen betalen. We zijn heel blij met deze ontwikkeling. Ons openbaar vervoer wordt hiermee veiliger voor zowel onze buschauffeurs als onze reizigers.

pinnen-ja-graag-29-9-2016-1

Kikker en Dikkie Dik op de pont.

Knuffelen met Kikker en kroelen met Dikkie Dik. Dit weekend kon het zomaar bij GVB op de pont! Samen met de Verhalendame namen Kikker en Dikkie Dik de GVB pont om op tijd bij de Kinderboekenparade aan ’t IJ in de Tolhuistuin aan te komen.

kikker-en-dikkie-dik-19-9-2016-1

 

Personeel GVB zet zich in voor KIKA.

Vanmorgen om 05.00 uur ging een sympathieke schoenpoetsactie voor KiKA (Stichting Kinderen Kankervrij) van start. Voor een euro worden de schoenen van de collega’s glimmend gepoetst. Bij de tramremises Havenstraat en Lekstraat stonden GVB collega’s dan ook in de rij voor de schoenpoetsactie van hun eigen collega’s van de Loge. Alle collega’s die hun dienst vanmorgen en morgenochtend beginnen, komen langs de partytent waar de collega’s van de Loge zich hebben opgesteld. GVB steunt het initiatief van de collega’s volledig en verdubbeld dan ook het bedrag dat door de actie wordt opgehaald. (Inmiddels is bekend dat er € 1.200,00 is opgehaald en er een bedrag van € 2.400,00 is geschonken aan KIKA.)

personeel-gvb-zet-zich-in-voor-kika-14-9-2016-1

 

 

 

GVB – Amsterdam City Swim.

De wetsuits zijn binnen! GVB doet mee aan de Amsterdam City Swim van 11 september. Duizenden zwemmers zullen 2016 meter afleggen in de Amsterdamse grachten. Deze sportievelingen strijden gezamenlijk voor Stichting ALS Nederland. Ook GVB heeft een businessteam welke onder aanvoering van haar algemeen directeur Alexandra van Huffelen, aandacht vraagt voor de ziekte ALS. GVB wenst Alexandra van Huffelen, Michael van Wonderen, Narcis Skelic en Jacqueline Bron en alle andere zwemmers een prachtige dag toe.
Inmiddels is bekend dat GVB in totaal € 2.473,29 heeft opgehaald.

gvb-amsterdam-city-swim-11-9-2016-2