Stap in bij GVB en word buschauffeur!

Je hebt al jarenlang gewerkt als chauffeur. Bijvoorbeeld op de vrachtwagen of in een touringcarbus. Maar nu vind je het tijd voor iets anders. Stabiel werk als buschauffeur. Met veel contact met mensen, een goed salaris én de mogelijkheid om vaker thuis te zijn. Herken jij jezelf hierin? Wacht niet langer. En word buschauffeur bij GVB!

Binnen 7 weken opgeleid tot buschauffeur!
Vanaf dag 1 ontvang je salaris!
Een dynamische verantwoordelijke baan in Amsterdam met veel vrijheid
GVB-bus_D4A8521

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als buschauffeur kun je Amsterdam zien ontwaken in de stille ochtend of je rijdt juist met jouw bus door de drukke spits tot in de late uurtjes. In jouw bus is het een komen en gaan van mensen. Jij bent het visitekaartje naar de reiziger toe. Jij zorgt ervoor zij op hun plek van bestemming komen. Dat is een flinke verantwoordelijkheid en vraagt dat je stressbestendig bent en de veiligheidsprocedures goed kent en volgt. Nog geen rijbewijs D? Geen probleem. Daar helpen we je bij! In 12 weken word je met theorie- en praktijklessen klaargestoomd tot buschauffeur. Vanaf dag 1 ontvang je salaris! Daarnaast:

 • Heb je je rijbewijs B.
 • Ben je tussen 1,65 en 2 meter lang.
 • Heb je mbo- werk- en denkniveau (niveau 3/4).   
 • Spreek je goed Nederlands. 

Dit bieden wij jou!

 • Een dynamische, verantwoordelijke baan midden in de Amsterdamse samenleving.   
 • Een opleiding waarbij je vanaf dag één gelijk salaris ontvangt!  
 • Als je 24 uur of meer werkt, bieden we je het eerste jaar een jaarcontract aan via onze partner Olympia, met de intentie om dat na een jaar om te zetten naar een dienstverband bij GVB. 
 • Een goed startsalaris van € 14,10 bruto per uur. Afhankelijk van je ervaring kan dit bedrag hoger liggen.  
 • Onregelmatigheidstoeslagen tussen 125% en 170% boven op het basissalaris. Je verdient dan €17,63 tot €23,97 per uur.
 • Hiernaast ontvang je nog 8% vakantiegeld, een 13e maand én pensioenopbouw.
 • Woon je buiten Amsterdam? Geen probleem. Je krijgt een reiskostenvergoeding van €0,19 per km tot maximaal €11,40 per dag. Ideaal als je bijvoorbeeld in Diemen, Weesp, Almere of Purmerend woont. 
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer van GVB. Ook in privétijd.

Zin om in te stappen? Meld je nu aan!

Lijkt het jou leuk om als buschauffeur aan de slag te gaan? Laat hieronder je gegevens achter en je wordt binnen twee werkdagen gebeld. In de werving en selectie van onze buschauffeurs werken wij samen met Olympia. Wil je meer weten? De inhouse recruiters van Olympia staan voor jou klaar om je vragen en aanmelding te behandelen.

Werken bij GVB: onze collega's vertellen

GVB is dé stadsvervoerder in en rond Amsterdam. Dagelijks reizen er honderdduizenden mensen met GVB via de bus, metro, pont of tram. GVB staat voor Gastvrij, Verbindend en Betrouwbaar. Dat zijn de kernwaarden waarmee wij het openbaar vervoer in en rond Amsterdam verzorgen. En daarbij maken onze medewerkers het verschil. Benieuwd hoe het is om bij GVB te werken? Onze collega's vertellen er graag meer over!

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187