Stap in bij GVB en word buschauffeur!

Je hebt al jarenlang gewerkt als chauffeur. Bijvoorbeeld op de vrachtwagen of in een touringcarbus. Maar nu vind je het tijd voor iets anders. Stabiel werk als buschauffeur. Met veel contact met mensen, een goed salaris én de mogelijkheid om vaker thuis te zijn. Herken jij jezelf hierin? Wacht niet langer. En word buschauffeur bij GVB!

Binnen 7 weken opgeleid tot buschauffeur!
Vanaf dag 1 ontvang je salaris!
Een dynamische verantwoordelijke baan in Amsterdam met veel vrijheid

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als buschauffeur kun je Amsterdam zien ontwaken in de stille ochtend of je rijdt juist met jouw bus door de drukke spits tot in de late uurtjes. In jouw bus is het een komen en gaan van mensen. Jij bent het visitekaartje naar de reiziger toe. Jij zorgt ervoor zij op hun plek van bestemming komen. Dat is een flinke verantwoordelijkheid en vraagt dat je stressbestendig bent en de veiligheidsprocedures goed kent en volgt. Nog geen rijbewijs D? Geen probleem. Daar helpen we je bij! In 12 weken word je met theorie- en praktijklessen klaargestoomd tot buschauffeur. Vanaf dag 1 ontvang je salaris! Daarnaast:

 • Heb je je rijbewijs B.
 • Ben je tussen 1,65 en 2 meter lang.
 • Heb je mbo- werk- en denkniveau (niveau 3/4).   
 • Spreek je goed Nederlands. 

Dit bieden wij jou!

 • Een dynamische, verantwoordelijke baan midden in de Amsterdamse samenleving.   
 • Een opleiding waarbij je vanaf dag één gelijk salaris ontvangt!  
 • Als je 24 uur of meer werkt, bieden we je het eerste jaar een jaarcontract aan via onze partner Olympia, met de intentie om dat na een jaar om te zetten naar een dienstverband bij GVB. 
 • Een goed startsalaris van € 14,10 bruto per uur. Afhankelijk van je ervaring kan dit bedrag hoger liggen.  
 • Onregelmatigheidstoeslagen tussen 25% en 70% boven op het basissalaris. Je verdient dan €17,63 tot €23,97 per uur.
 • Hiernaast ontvang je nog 8% vakantiegeld, een 13e maand én pensioenopbouw.
 • Woon je buiten Amsterdam? Geen probleem. Je krijgt een reiskostenvergoeding van €0,19 per km tot maximaal €11,40 per dag. Ideaal als je bijvoorbeeld in Diemen, Weesp, Almere of Purmerend woont. 
 • Gratis reizen met het openbaar vervoer van GVB. Ook in privétijd.

Zin om in te stappen? Meld je nu aan!

Lijkt het jou leuk om als buschauffeur aan de slag te gaan? Laat hieronder je gegevens achter en je wordt binnen twee werkdagen gebeld. In de werving en selectie van onze buschauffeurs werken wij samen met Olympia. Wil je meer weten? De inhouse recruiters van Olympia staan voor jou klaar om je vragen en aanmelding te behandelen.

GVB als werkgever

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee. Iedere medewerker bij GVB draagt bij aan de reis die zij maken. We verzorgen dagelijks het vervoer voor honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Samen verbinden we een wereld aan lijnen, verhalen en mensen. Je ziet onze bussen, metro’s, trams en veerponten. Maar wij zijn meer dan dat. Achter de schermen schuilt een dynamische wereld waarin onze medewerkers in allerlei rollen ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever willen wij elke medewerker verbinden met onze koers: een belangrijke bijdrage leveren voor een leefbare en bereikbare stad. Ga je mee?

GVB'ers vertellen

In Amsterdam ontmoet je de wereld. En alle medewerkers bij GVB, in welke rol dan ook, hebben direct of indirect invloed op de reis die zij maken. We zijn met z’n allen een onderdeel van een groter geheel. Met ieder zijn eigen inbreng. Lees hier de verhalen van onze mensen en hoe zij de wereld in Amsterdam verbinden.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187