Tussenjaar? Word buschauffeur bij GVB!

Je opleiding is niet helemaal wat je ervan had verwacht. Dus je bent gestopt. En nu wil je leuk werk om geld te verdienen en werkervaring op te doen! Wat wordt het? Wordt het vakkenvullen, de horeca of word je buschauffeur? Heb je daar al weleens aan gedacht? Bij ons volg je in 7 weken een opleiding en kun je vervolgens aan de slag als buschauffeur in Amsterdam. Een baan die je goed kunt combineren met je studie of andere activiteiten straks, omdat we veel verschillende diensten bieden.

Een baan die je straks goed kunt combineren met een nieuwe studie
Jij bepaalt je diensten, wij roosteren je in!
Een dynamische afwisselende baan in Amsterdam

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als buschauffeur zie je Amsterdam ontwaken in de stille ochtend of je rijdt juist met jouw bus door de drukke spits tot in de late uurtjes. In jouw bus is het een komen en gaan van mensen. Jij bent het visitekaartje naar de reiziger toe. Jij zorgt ervoor zij op hun plek van bestemming komen. Daar helpen wij jou uiteraard bij. In 12 weken word je met theorie- en praktijklessen klaargestoomd voor je rol als buschauffeur. Vanaf dag 1 ontvang je salaris! Daarnaast:

 • Ben je minimaal 18 jaar oud  
 • Heb je rijbewijs B  
 • Ben je tussen 1,65 en 2 meter lang.  
 • Heb je mbo- werk- en denkniveau (niveau 3/4)  
 • Spreek je goed Nederlands  
 • Heb je goede ogen. Een bril of lenzen is geen probleem, maar je moet wel kleuren en signalen kunnen onderscheiden. 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een dynamische, verantwoordelijke baan midden in de Amsterdamse samenleving.  
 • Een (grotendeels betaalde) opleiding waarbij je vanaf dag één gelijk salaris ontvangt!  
 • Een goed startsalaris van €14,10 bruto per uur. 
 • Onregelmatigheidstoeslagen tussen 25% en 70% boven op het basissalaris. Je verdient dan €17,63 tot €23,97 per uur.
 • Aanvullend 8% vakantiegeld en een 13de maand.
 • Gratis reizen met ov van GVB binnen heel Amsterdam. Ook in je privétijd!
 • Buiten Amsterdam een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 0,19 per kilometer tot maximaal €11,40 per dag. Ideaal als je bijvoorbeeld in Diemen, Weesp, Almere, Zaanstad of Purmerend woont. 
 • Flexibele werktijden. Ochtend, middag, avond, nacht. Jij geeft je beschikbaarheid door, dan roosteren wij je in! 

Zin om de overstap te maken? Meld je nu aan!

Lijkt het jou leuk om als buschauffeur aan de slag te gaan? Laat hieronder je gegevens achter en je wordt binnen twee werkdagen gebeld. In de werving en selectie van onze buschauffeurs werken wij samen met Olympia. Wil je meer weten? De inhouse recruiters van Olympia staan voor jou klaar om je vragen en aanmelding te behandelen.

GVB als werkgever

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee. Iedere medewerker bij GVB draagt bij aan de reis die zij maken. We verzorgen dagelijks het vervoer voor honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Samen verbinden we een wereld aan lijnen, verhalen en mensen. Je ziet onze bussen, metro’s, trams en veerponten. Maar wij zijn meer dan dat. Achter de schermen schuilt een dynamische wereld waarin onze medewerkers in allerlei rollen ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever willen wij elke medewerker verbinden met onze koers: een belangrijke bijdrage leveren voor een leefbare en bereikbare stad. Ga je mee?

Verhalen van GVB'ers

In Amsterdam ontmoet je de wereld. En alle medewerkers bij GVB, in welke rol dan ook, hebben direct of indirect invloed op de reis die zij maken. We zijn met z’n allen een onderdeel van een groter geheel. Met ieder zijn eigen inbreng. Lees hier de verhalen van onze mensen en hoe zij de wereld in Amsterdam verbinden.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187