senior Inkoper ICT en Commercie GVB

Als senior Inkoper ben je verantwoordelijk voor het aanbesteden en contracteren van diensten en leveringen op het gebied van ICT en Commercie. Je kunt hierbij denken aan aanschaf, beheer en…

Afdelingsomschrijving

GVB, iedereen in en rond Amsterdam kent ons. Dat is zo gek ook niet, want elke dag vervoeren we meer dan 800.000 mensen. Met een uitgebreid netwerk van tram-, bus- en metrolijnen en veerverbindingen over het IJ zorgt GVB dat alle reizigers veilig, snel en comfortabel op hun plaats van bestemming komen. Door weer en wind, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. GVB staat midden in de Amsterdamse samenleving, met al haar dynamiek en ontwikkelingen, en wil het beste openbaar vervoerbedrijf van Nederland worden. Wij doen er alles aan om dat te bereiken. In de missie, visie en strategie van GVB staat de reiziger centraal en streven wij naar groei van het aantal reizigers en afname van de subsidieafhankelijkheid. En wíé is GVB als werkgever? Wist jij bijvoorbeeld dat we in de top 3 van Beste Werkgevers van Amsterdam schitteren? Dat de betrokkenheid van onze 3.750 collega’s sky high is en het personeelsverloop opvallend laag is? Dat is niet voor niets: GVB is een werkgever die verbindt. Bij ons is het verrassend aangenaam werken, is de openhartige en directe Amsterdamse cultuur duidelijk voelbaar en zijn we samen op weg naar nóg betere dienstverlening voor onze reizigers en nóg beter werkgeverschap voor onze collega’s. GVB is op zoek naar een Senior Inkoper voor de categorie ICT&I (ICT & Innovatie) en Commercie. Commercie bestaat uit de afdelingen Verkoop & Informatie, Reisinformatie en Marketing.
 
Ambitie van Inkoop
De inkoopafdeling van GVB maakt een sterke ontwikkeling door, waarin het belang binnen de organisatie enorm is toegenomen. Inkoop draagt bij aan het realiseren van business doelstellingen van de lijnorganisaties, door vroegtijdige betrokkenheid bij behoeftebepaling en de wijze waarop deze in de markt kan worden gezet. Daarbij realiseert GVB zich dat zij voor een groot deel van haar prestaties afhankelijk is van haar ketenpartners. Het ontwikkelen van duurzame relaties met kritische leveranciers en sturen op prestaties is daarbij van wezenlijk belang. Met een inkoopvolume van ruim € 200 mln. per jaar is het speelveld van inkoop bij GVB breed, divers en dynamisch. Inkoop binnen de categorie ICT&I en Commercie strekt van inkoop tot contract- en leveranciersmanagement op (onderdelen van) diverse complexe ICT systemen voor kantoor en voertuigen, verkoop- en informatievoorziening aan reizigers maar ook generieke marcom onderwerpen zoals klantsystemen en reclames op voertuigen. Er staan de komende jaren een flink aantal aanbestedingstrajecten in de planning maar ook beleidsmatige projecten om de inkoop aanpak voor deze categorieën efficiënt, doelmatig en rechtmatig op te pakken.
 
De afdeling Inkoop bestaat op dit moment uit 20 medewerkers. Een diverse groep van jonge talenten tot zeer ervaren inkopers, waarvan een deel extern wordt ingehuurd. De afgelopen periode is gebruikt om de vaste bezetting te versterken en structureel een brug naar de business te slaan. De afdeling Inkoop is onderverdeeld in 3 inkoopcategorieën waarbij elke categorie zijn eigen inkoopspecialisten en leveranciers- en contractmanagers heeft.

Functieomschrijving

Als senior Inkoper ben je verantwoordelijk voor het aanbesteden en contracteren van diensten en leveringen op het gebied van ICT en Commercie. Je kunt hierbij denken aan aanschaf, beheer en onderhoud van kantoorautomatisering maar zeker ook aan complexe ICT systemen in en rond de voertuigen, zowel hardware als software, systemen voor reizigersinformatie, betaalsystemen (e-ticketing en OV-chip) en camerasystemen maar ook bijbehorende programmatuur en consultancy. Daarnaast hebben ook de afdelingen Verkoop & Informatie en Marketing de nodige projecten en aanbestedingen zoals website ontwikkeling, klantsystemen en reclames op en in de voertuigen. In samenwerking met je collega’s van de afdelingen ICT&I en Commercie worden inkoopstrategieën ontwikkeld en geïmplementeerd, voer jij de daaruit voortkomende aanbestedingen uit en houd je regie op het aanbestedingsproces. Als senior Inkoper werk je nauw samen met Contract- en Leveranciersmanagement maar heb je ook goed en regelmatig contact met de verschillende (informatie) managers en projectleiders.

Functie-eisen

- HBO+ / WO niveau, met minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in een informatica, juridische, bedrijfskundige of commerciële richting;
- Ervaring met technische inkopen en affiniteit met ICT is een pre;
- InkoopAcademie A en/of B, Nevi 1 en/of 2 of vergelijkbaar;
- Minimaal 3 jaar ervaring in een relevante inkoopfunctie in een complexe (bij voorkeur technische) omgeving;
- Kennis en ervaring op gebied van Europees aanbesteden is een must;
- Een kandidaat die het verschil kan maken bij de verdere ontwikkeling van de Categorie ICT&I en Commercie;
- Een gedreven teamspeler met passie voor het inkoopvak en ambitie om inkoop binnen GVB naar een nog hoger plan te tillen;
- Een positieve, klant- en resultaatgerichte instelling;
- Pragmatisch, flexibel, denken in oplossingen;
- Goede communicatieve vaardigheden waarmee je onder meer vertrouwen weet te wekken en mensen te overtuigen.

Arbeidsvoorwaarden

- het salaris voor deze functie is, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.624,- en maximaal € 5.261,- (functieschaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
- goede secundaire voorwaarden zoals een 13de maand, bijdrage in de ziektekostenverzekering, goede pensioenregeling bij ABP, studiefaciliteiten waardoor je kunt blijven groeien, gratis reizen binnen Amsterdam.

Contactinformatie

Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Eric Meijer, accountmanager Werving en Selectie, tel 06-109 49 550. De procedure bestaat uit twee selectiegesprekken. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 25 augustus 2018
Je ontvangt uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum van ons een reactie met betrekking tot de sollicitatieprocedure.

info : Privacy statement GVB
info : Sollicitatiecode GVB

GVB verbindt Amsterdam : onze ambities - zo moet openbaar vervoer zijn.
Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures bij GVB? Maak een Job Alert aan of volg GVB op LinkedIN.