"De branche is me niet vreemd."

Aize

business controller Railmaterieel

Als business controller bij Railmaterieel maakt Aize de vertaalslag tussen de financiën en de uitvoering en dat is best een uitdaging.
“Als ik iets opvallends zie in de financiën, dan moet ik zorgen dat dat goed in de administratie komt. Een voorbeeld: we hebben een grote voorraad onderdelen voor de M5 overgenomen van Alstom. Dan had ik in dit geval met Supply Chain te maken. Vanuit Control willen we de voorraad voor de goede waarde in de administratie hebben. Vanuit Supply Chain wil je het praktisch in de uitvoering houden. Samen zoeken we dan naar een oplossing die vaak in het midden ligt.”

“Het bevalt goed. De branche is me niet vreemd, al blijf ik het boeiend vinden om in de werkplaats een tram helemaal uit elkaar te zien. Het is echt heel erg knap hoe ze die elke dag weer op straat krijgen. Ik wilde voor een bedrijf werken dat midden in de stad Amsterdam en de maatschappij staat. Het geeft ook veel energie dat we met een vrijwel nieuw MT werken bij Railmaterieel. We doorlopen samen de fases van teamvorming, dat is leuk, ik ben niet de enige nieuweling. En iedereen is enthousiast en positief, we hebben er allemaal zin in!”