“Het mooie van GVB vind ik de diverse culturen en doorgroeimogelijkheden die het bedrijf biedt.''

Daniëlle

trambestuurder

Daniëlle is gegrepen door het GVB-virus. Na twee jaar via Olympia voor ons bedrijf gewerkt te hebben is ze nu in vaste dienst als conducteur. Ze volgt nu de opleiding tot trambestuurder. Daniëlle heeft een afwisselende carrière geweest, maar mensen zijn altijd de rode draad in haar werk geweest. “Ik houd van het contact met verschillende mensen. En ik kan goed luisteren, dat komt van pas in het contact met reizigers. Ik maak graag een praatje vooral van toeristen vind ik het leuk om hun verhalen over Amsterdam te horen.”

“Het mooie van GVB vind ik de diverse culturen en doorgroeimogelijkheden die het bedrijf biedt. Ik ben nu in opleiding tot trambestuurder. Je kunt hier altijd weer verder groeien of een andere richting op gaan.”

Zoals elke conducteur of trambestuurder heeft Daniëlle al genoeg meegemaakt op de tram. “Zoals bijvoorbeeld een man met een gitaar die spontaan een liedje begon te spelen en de hele tram aan het zingen kreeg. Dat vind ik nou leuk.” Ook mindere momenten zijn voorbij gekomen, zoals de keer dat ze een klap in haar gezicht kreeg van een passagier die onder invloed was. Vervelend, maar ik ben een rustig en nuchter persoon. Ik stap nog steeds met evenveel plezier op de tram en dat blijf ik doen.”