"Wat mij opvalt is dat door de verschillende lagen van de organisatie de reiziger centraal staat."

Omar

medior adviseur bij APP

Omar heeft vier jaar gewerkt als conducteur via Olympia toen hij studeerde in Delft. Sinds september werkt hij als technisch adviseur bij de afdeling APP (advies, projectmanagement en PMO) bij GVB. Hij adviseert de organisatie over technische onderwerpen, voornamelijk met betrekking tot railvoertuigen.
Reiziger, conducteur, technisch adviseur
“Ik heb verschillende kanten van GVB leren kennen. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en kende GVB al als reiziger. In de functie van tramconducteur stond ik in contact met de reiziger, leerde ik het ov-netwerk en alle soorten reizigers goed kennen. Als technisch adviseur ontdek ik hoeveel techniek er schuilt gaat achter het elke dag weer laten rijden van alle trams, bussen en metro’s in de stad. Dat contrast tussen de menselijke en technische component van ons bedrijf is mooi om te ervaren.
Complexe organisatie
“Doordat ik GVB ken door de ogen van reiziger, conducteur en junior technisch adviseur zie ik dat GVB groot is en veel verschillende kanten heeft. Het is een complexe organisatie. Als conducteur leken sommige vraagstukken redelijk eenvoudig op te lossen, maar achter de schermen blijken deze vaak complexer te zijn dan ik dacht. Nu ik hier een aantal weken rondloop op het hoofdkantoor merk ik hoeveel verschillende teams werken aan een goed lopende exploitatie. Wat mij daarbij vooral opvalt is dat door de verschillende lagen van de organisatie heen de reiziger centraal staat.”