Vervoer en Veiligheid

Onder Vervoer en Veiligheid vallen de volgende afdelingen:
Bus
Tram
Metro
Veren
Service en Veiligheid

Bus
Er rijden 24 uur per dag bussen van GVB door Amsterdam. En dan hebben we niet over een paar bussen. Wij exploiteren 36 buslijnen op de dag en 11 nachtbuslijnen. Al die bussen zorgen voor rechtstreekse verbindingen binnen de stad, maar ook voor de ontsluiting van wijken waar de tram en metro niet rijden. De afdeling Bus bestaat uit vier units: Sloterdijk, Lelylaan, Zuid en Noord.
De afdeling Bus bestaat uit drie subafdelingen
• bus – Meer dan 700 personenvervoerders (chauffeurs) zorgen er samen voor dat 214 bussen in totaal bijna 16 miljoen kilometer per jaar rijden.
Bij Bus werken chauffeurs, managers, opleiders, onderhoudsmensen en personeelsplanners.

Tram
Je zou het niet zeggen, maar tweehonderdzestien tramstellen doorkruisen Amsterdam. Iedere dag weer. In iedere tram zit een bestuurder, vaak is ook een conducteur aanwezig. En, net als bij metro’s en bussen, moeten de trams betrouwbaar, frequent, snel en veilig zijn. De afdeling Tram zorgt daarvoor.
Het onderhoud van de trams wordt verzorgd door de afdeling Railmaterieel. Het onderhoud van de rails is de verantwoordelijkheid van de afdeling Railservices.
Bij Tram werken onder meer bestuurders, conducteurs, teammanagers, unitmanagers, opleiders en personeelsplanners.

Metro
Wie aan Amsterdam denkt … denkt aan de metro. Het Amsterdamse metronet kent 5 lijnen, waarop in totaal met maar liefst 111 metrostellen gereden wordt. Voor de reizigers is het belangrijk dat de metro betrouwbaar, frequent, snel en veilig is en daar werken elke dag heel veel mensen aan.
Bij Metro werken onder meer bestuurders, teamleiders, managers, opleiders en personeelsplanners.

Veren
GVB voert 5 veerdiensten uit over het IJ en daarvoor hebben we 9 prachtige pontveren tot onze beschikking. De veren zijn vooral geschikt voor langzaam verkeer zoals voetgangers, fietsen, scootmobielen, brommers en invalidenvoertuigen.
De afdeling Veren is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de veren en de kades, voor het plannen en uitvoeren van de dienstregeling en natuurlijk voor het veilig “overzetten” van de passagiers en alles wat daarbij komt kijken.
Bij Veren werken onder meer schippers, monteurs en planners.

Service en Veiligheid
Niet alleen in bussen, trams en metro’s moeten medewerkers en reizigers zich veilig voelen. Ook op de perrons en bij de haltes moet de veiligheid worden gewaarborgd. En de reizigers moeten zich aan de regels houden. Daar is de afdeling Service & Veiligheid (S&V) voor.
Bij S&V werken ruim honderd vaste en tijdelijke medewerkers in de functie van senior handhaver of handhaver wet personenvervoer. De medewerkers zijn verdeeld over vier ploegen, die 24 uur per dag in touw zijn. Elke ploeg heeft een teammanager.
De hoofdtaken van S&V zijn
• kaartcontrole, zowel in uniform als in burger
• eerste opvang personeel bij calamiteiten
• coördinatie noodplannen bij calamiteiten
• assistentie/ surveillance

Wil je werken als

Trambestuurders
Tramconducteur
Buschauffeurs
Metrobestuurders

Neem dan contact op met Olympia uitzendbureau.
Olympia uitzendbureau beheert voor GVB de flexibele pool van de personenvervoerders. Solliciteren doe je dus via de website van Olympia.