Word onderdeel van ons hechte GVB-team

Vervoer

Stap in bij GVB

Rijden in een tram van 35 ton over de Amsterdamse grachten? Of met onze nieuwste metro op de metrobaan met de skyline van de Bijlmer ArenA als uitzicht? Of varen op het IJ tussen Amsterdam CS en NDSM? Dat kan bij GVB! Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s.

Als buschauffeur, trambestuurder, metrobestuurder of schipper zit jij aan het stuur en breng jij mensen naar festivals in Amsterdam-Noord, groepen schoolkinderen naar Artis, toeristen naar het Rijksmuseum of voetbalsupporters naar de Bijlmer ArenA. Je hebt het mooiste uitzicht van de stad én geen dag is hetzelfde. Dat beloven we je!

*Voor de functie van trambestuurder, buschauffeur of metrobestuurder ga je via Olympia bij GVB werken.

Naast personenvervoerders zoeken we ook nog andere collega’s:

 

Aan de slag als

Trambestuurder

Van schoolkinderen tot bankdirecteuren en van toeristen tot senioren. Je komt ze allemaal tegen als trambestuurder. Jij rijdt met de tram door Amsterdam en je zorgt dat iedereen op tijd en veilig de plaats van bestemming bereikt. Je krijgt eerst een interne training van zeven weken. Er wordt dan veel tijd aan praktijk en theorie besteed. Heb je de training afgerond, dan begint het echte werk. Je start de dag in een van de remises van GVB. De koffie is er uitstekend, dus terwijl je nog eens inschenkt, praat je met wat collega’s. Daarna ga je naar je tram. Voordat je wegrijdt check je eerst nog of alles goed werkt. Knipperlichten, spiegels, remmen. Alles in orde? Dan ben je klaar om naar je eerste halte te vertrekken.

Aan de slag als

Buschauffeur

Altijd al baas in eigen bus willen zijn? Bij GVB rijd jij op de allernieuwste elektrische bussen door ons bruisende en tikje chaotische Amsterdam. Jij voelt je op je gemak in het verkeer en tussen mensen. Naast je oplettende blik voor zaken die in de bus spelen, ben je tegelijk alert op de overige weggebruikers. Gastvrijheid, stiptheid en concentratie zijn belangrijke factoren om een optimaal reiscomfort aan de reiziger te kunnen bieden. Elke dag is anders en dat is precies wat jij zoekt in een baan. Heb jij je rijbewijs D nog niet? Geen probleem! Volg via Olympia een volledige betaalde opleiding tot buschauffeur bij GVB.

Aan de slag als

Metrobestuurder

Lijkt het jou te gek om een metro te besturen? Als metrobestuurder vervoer je onze reizigers van Noord naar Zuid en van Gein tot Isolatorweg. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van zo’n 1000 reizigers in je metro. Je werkt heel zelfstandig, volgt alle procedures en informeert reizigers bij verstoringen op een gastvrije manier. Tijdens een fulltime betaalde opleiding van 8 weken leer jij om een metro te besturen.

Aan de slag als

Schipper

Je vaart op diverse veerverbindingen op het IJ en het Noordzeekanaal. Als schipper sta je aan het roer van de veerpont en bent samen met een medeschipper of pontwachter verantwoordelijk voor een gastvrije uitvoering van de dienstregeling. Uiteraard met een scherp oog voor de veiligheid van de passagiers. Je werkt in een 24 uurs rooster (vroeg, laat en nacht). De reizigers op jouw pont voelen zich comfortabel en genieten van hun vaart.