Stap over en word buschauffeur bij GVB!

Aan levenservaring geen gebrek bij jou. Je hebt al de nodige werkjaren gemaakt en/of hebt jarenlang voor je gezin gezorgd. En nu ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging. Waar je levenservaring gewaardeerd wordt. Waar je je verder kunt ontwikkelen in een omgeving met maatschappelijke relevantie. Herken jij jezelf hierin? Wacht niet langer. En word buschauffeur bij GVB!

Binnen 12 weken opgeleid tot buschauffeur!
Vanaf dag 1 ontvang je salaris!
Een dynamische verantwoordelijke baan in Amsterdam
GVB273_73A9974_Vrij_1920x1080

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als buschauffeur kun je Amsterdam zien ontwaken in de stille ochtend of je rijdt juist met jouw bus door de drukke spits tot in de late uurtjes. In jouw bus is het een komen en gaan van mensen. Jij bent het visitekaartje naar de reiziger toe. Jij zorgt ervoor zij op hun plek van bestemming komen. Dat is een flinke verantwoordelijkheid en vraagt dat je stressbestendig bent en de veiligheidsprocedures goed kent en volgt. Nog geen rijbewijs D? Geen probleem. Daar helpen we je bij! In 12 weken word je met theorie- en praktijklessen klaargestoomd tot buschauffeur. Vanaf dag 1 ontvang je salaris! Daarnaast:

 • Heb je rijbewijs B.  
 • Ben je tussen 1,65 en 2 meter lang. 
 • Heb je mbo- werk- en denkniveau (niveau 3/4).   
 • Spreek je goed Nederlands. 
 • Heb je goed zicht. Een bril of lenzen mag, maar je moet wel kleuren en signalen kunnen onderscheiden.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische verantwoordelijke baan midden in de Amsterdamse samenleving.   
 • Een opleiding waarbij je vanaf dag één gelijk salaris ontvangt!  
 • Als je 24 uur of meer werkt, bieden we je het eerste jaar een jaarcontract aan via onze partner Olympia, met de intentie om dat na een jaar om te zetten naar een dienstverband bij GVB. 
 • Een goed startsalaris van €14,10 bruto per uur. Dat is per maand ongeveer €2430 bruto (o.b.v. 40 uur). 
 • Onregelmatigheidstoeslagen tussen 125% en 170% boven op het basissalaris. Je verdient dan €17,63 tot €23,97 per uur.
 • Hiernaast ontvang je nog 8% vakantiegeld, een 13e maand en pensioenopbouw.
 • Gratis reizen met het ov van GVB. Ook in privétijd!
 • Buiten Amsterdam een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer tot maximaal €11,40 per dag. Ideaal als je bijvoorbeeld in Diemen, Weesp, Almere, Zaanstad of Purmerend woont.

 

 

Zin om de overstap te maken? Meld je nu aan!

Lijkt het jou leuk om als buschauffeur aan de slag te gaan? Laat hieronder je gegevens achter en je wordt binnen twee werkdagen gebeld. In de werving en selectie van onze buschauffeurs werken wij samen met Olympia. Wil je meer weten? De inhouse recruiters van Olympia staan voor jou klaar om je vragen en aanmelding te behandelen.

 

 

Werken bij GVB: onze collega's vertellen

GVB is dé stadsvervoerder in en rond Amsterdam. Dagelijks reizen er honderdduizenden mensen met GVB via de bus, metro, pont of tram. GVB staat voor Gastvrij, Verbindend en Betrouwbaar. Dat zijn de kernwaarden waarmee wij het openbaar vervoer in en rond Amsterdam verzorgen. En daarbij maken onze medewerkers het verschil. Benieuwd hoe het is om bij GVB te werken? Onze collega's vertellen er graag meer over!

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187