Stap aan boord en word schipper bij GVB!

Je heb jaren werkervaring als schipper. Bijvoorbeeld in de binnenvaart, grote vaart of visserij. Maar nu vind je het tijd voor iets anders. Niet meer weken lang van huis, maar wel met veel vrijheid, veel afwisseling en een goed salaris. Herken jij jezelf hierin? Wacht niet langer. En word schipper bij GVB!

Goed salaris en aantrekkelijke extra's
Stabiel werk met veel vrijheid
Een dynamische verantwoordelijke baan

Wat heb je nodig voor deze baan?

Als schipper bij GVB vaar je op een van de drukste vaarwegen van Europa: het IJ. Jij manoeuvreert je behendig tussen al het andere vaarverkeer. Dat doe je in de vroege uurtjes, middag, late avond en zelfs in de nacht. Onze veerponten zijn 24/7 in bedrijf. Jij zorgt ervoor dat onze reizigers een prettige overtocht hebben. Naast het IJ, varen we op met vijf volledig elektrische veerponten op drie verbindingen in op het Noordzeekanaal. Naast dat je goed alleen, maar ook in een team kunt werken:

 • Heb je je Groot Vaarbewijs, Marifooncertificaat en Radar diploma. 
 • Heb je een geldige VOG-verklaring en enige ervaring als schipper in de binnenvaart. 
 • Spreek je goed Nederlands. 
 • Kun je goed alleen en in een team werken.

Wat bieden bij jou?

 • Een dynamische verantwoordelijke baan!  
 • Salaris van minimaal € 2.699,- tot maximaal € 3.170,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (schaal 6). Inschaling vindt plaats o.b.v. opleiding en relevante werkervaring.  
 • Daar komt nog roostertoeslag, 8% vakantiegeld, een 13e maand en een 1,5% levensloopbijdrage bij! 
 • Pensioenopbouw bij ABP. 
 • Tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering van 66,25 euro.
 • Afhankelijk van jouw uren: gemiddeld tussen de 56 en 72 uur compensatie-uren i.v.m. werken in een rooster.
 • Je hebt minimaal circa 21 vrije dagen per jaar (afhankelijk van je leeftijd).
 • Gratis reizen met het ov van GVB. Ook in privétijd!

Zin om de overstap te maken? Meld je nu aan!

Lijkt het jou leuk om als schipper aan de slag te gaan? Laat hieronder je gegevens achter. Je ontvangt van ons uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum bericht of je wordt opgenomen in de procedure. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bereid je dan goed voor en lees je goed in over GVB. De procedure bestaat uit 2 selectiegesprekken en eventueel een assessment. Tot slot vindt er nog een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Wil je meer weten? Onze recruiter Eric Meijer staat voor jou klaar om je vragen en aanmelding te behandelen.

GVB als werkgever

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee. Iedere medewerker bij GVB draagt bij aan de reis die zij maken. We verzorgen dagelijks het vervoer voor honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Samen verbinden we een wereld aan lijnen, verhalen en mensen. Je ziet onze bussen, metro’s, trams en veerponten. Maar wij zijn meer dan dat. Achter de schermen schuilt een dynamische wereld waarin onze medewerkers in allerlei rollen ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever willen wij elke medewerker verbinden met onze koers: een belangrijke bijdrage leveren voor een leefbare en bereikbare stad. Ga je mee?

Verhalen van GVB'ers

In Amsterdam ontmoet je de wereld. En alle medewerkers bij GVB, in welke rol dan ook, hebben direct of indirect invloed op de reis die zij maken. We zijn met z’n allen een onderdeel van een groter geheel. Met ieder zijn eigen inbreng. Lees hier de verhalen van onze mensen en hoe zij de wereld in Amsterdam verbinden.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187