Anouk
Anouk

Buschauffeur

Vervoer

“Ik hou van de drukte en de gezelligheid”

Toen Anouk zwanger werd van haar dochter, stopte ze met werken. Na een paar jaar wilde ze toch weer aan de slag. Anouk: “Voordat ik moeder werd, werkte ik bij de grootste krant van Nederland op de afdeling Klantbehoud. Ik moest mensen die hun abonnement wilden opzeggen ertoe bewegen om dat niet te doen. Dat werk wilde ik niet meer doen, dus de grote vraag was: wat ga ik dan doen?”

Opleiding betaald én gelijk salaris

Anouk vervolgt: “Ik heb alleen mavo gedaan, dus de opties waren beperkt. Op een gegeven moment sprak ik mijn tante. Zij werkt ook bij GVB als buschauffeur. Zij zei: is het niet wat voor jou? En zo is het eigenlijk gekomen. Ik had geen rijbewijs D, dus ik moest echt helemaal van voor af aan beginnen. Gelukkig werd mijn opleiding grotendeels betaald en krijg je bij GVB naast je opleiding ook gelijk salaris, want de rekeningen moeten ook gewoon betaald worden.”

Spannend in het begin

De opleiding tot buschauffeur begint met drie weken theorie en daarna praktijklessen. “In het begin vond ik het heel spannend om met zo’n grote bus te rijden. Maar je groeit erin en daardoor krijg je dus vertrouwen. Ik heb geen favoriete lijn, maar ik houd van de drukte en de gezelligheid. Dus mij maak je blij met alle lijnen die vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekken of Station Sloterdijk. Hoewel ik de routes in Noord ook altijd heel leuk vind om te rijden.”

Goed combineren met opvoeding van mijn dochter

Anouk raadt iedereen die twijfelt om buschauffeur te worden aan om te kijken of je geschikt bent: “Ik vind GVB gewoon een goede werkgever. GVB kijkt naar wie je bent en wat je kunt. Niet naar je opleiding of leeftijd. En ja, ik heb best veel levenservaring en dat is belangrijk in dit werk. Daarnaast vind ik het fijn dat ik veel vrijheid heb. Ik ben toch ‘de baas’ op de bus. Niemand die je op je vingers kijkt. En de roosters zijn nu ook lange tijd van tevoren bekend, dus ik kan het nu heel goed combineren met de zorg en opvoeding van mijn dochter. Het is een fijne gedachte om te weten dat ik in de toekomst goed op mijn plek zit.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187