Privacy Statement

GVB vindt het belangrijk dat de persoonlijke gegevens van klanten en relaties zorgvuldig worden verwerkt en beveiligd. Hoe wij als GVB gegevens van onze reizigers verwerken en waarvoor wij deze gegevens gebruiken, leest u in dit privacystatement.

Voorop staat dat wij uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt. Daarnaast is GVB gebonden aan de gedragscode Verwerking persoonsgegevens OV-chipkaart welke is vastgesteld door OV bedrijven en gedeponeerd door het KNV (www.ov-chipkaart.nl/pdf/21860/gedragscodeovbedrijven). De gedragscode bevat regels die ondermeer bepalen dat persoonsgegevens van onze reizigers op een nette en zorgvuldige wijze moeten worden verwerkt.

GVB heeft de verwerkingen van persoonsgegevens gemeld bij het Meldingenregister van het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) onder nummer m1310221.

Algemeen Verantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens is GVB Exploitatie BV. De verantwoordelijke bepaalt binnen de wettelijke kaders wat er met uw persoonsgegevens gebeurt.

Contactgegevens
GVB Exploitatie BV
Arlandaweg 100
Postbus 2131
1000 CC AMSTERDAM

GVB Exploitatie BV staat Ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 34259721.

Gebruik van Cookies
GVB maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met een pagina van de website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer of mobiele apparatuur wordt opgeslagen. GVB gebruikt cookies om bij te houden welke pagina’s u hebt bezocht met de bedoeling de bruikbaarheid van de website te optimaliseren. Daarmee kunnen we de werkenbij website verder optimaliseren en beter laten aansluiten op uw gebruik. Daarnaast maakt deze site ook gebruik van cookies die het mogelijk maken om bepaalde webpagina’s te delen via uw social media kanalen en cookies om embedded video’s te delen.

De gegevens die wij hiermee verkrijgen worden nooit door verkocht aan derden, en slechts gebruikt om het gebruik van deze website te analyseren.

Blokkeren van cookies
Als u helemaal geen cookies wilt ontvangen, kunt u de instellingen van uw internet browser aanpassen om het plaatsen van cookies volledig te blokkeren. Als u cookies blokkeert op de werkenbij website, kunt u deze websites nog steeds bezoeken. U blokkeert cookies via de instellingen van de internet browser op uw computer. Het hangt van de browser af hoe dat moet en wat de mogelijkheden zijn. Ga naar ‘Voorkeuren > Privacy’ en geef aan dat u alle cookies wilt blokkeren. Op een iPad, iPhone of iPod touch vindt u de optie voor cookies onder ‘Instellingen > Safari’.

Verwijderen van geplaatste cookies
Geplaatste cookies kunt u alleen zelf verwijderen, aangezien deze op uw computer zijn opgeslagen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser of verwijder de cookies via Your Online Choices of met behulp van de eventueel op uw computer geïnstalleerde beveiligingssoftware.