Jeremy
Jeremy

Busmonteur

Techniek

“Hier wordt eerst aan de mens gedacht en daarna pas aan het werk”

We werken hier met een grote groep jonge mensen. We hebben een goede klik met elkaar, wat een van de redenen is waarom ik me helemaal op mijn plek voel bij GVB. Hier wordt eerst aan de mens gedacht en daarna pas aan het werk. Er wordt gekeken welk werk bij je past. Teamleiders geven ons de kans om elkaar te helpen en te steunen, waardoor je je nooit alleen voelt. Een ander pluspunt is dat als je bijvoorbeeld nieuw gereedschap nodig hebt, dit meteen wordt geregeld. Zo kun je je werk goed uitvoeren. 

Bedrijfswagentechniek 

Zes jaar geleden ben ik bij GVB terechtgekomen. Ik kwam vanuit de opleiding mbo-vliegtuigtechniek. Tijdens de opleiding, moest ik een snuffelstage volgen bij een OV-bedrijf. Daar ontdekte ik dat bedrijfswagentechniek veel beter bij me past dan vliegtuigtechniek. Hier is veel meer diversiteit in het werk.

Mijn moeder werkte destijds bij hetzelfde bedrijf en zij stapte over naar GVB. Ze vertelde zo enthousiast over GVB dat ik ook besloot om over te stappen. Daarbij kon ik hier de opleiding tot busmonteur volgen en tegelijkertijd aan het werk gaan. Ik heb er geen spijt van gehad.  

De eerste vier jaar heb ik als leerling-monteur gewerkt. Na het behalen van de opleiding werd ik busmonteur. Ik houd mij bezig met het onderhouden en repareren van bussen, inclusief analyses en diagnoses. 

Eigen aanpak inbrengen 

Bij GVB krijg je veel vrijheid. Natuurlijk moet je de procedures volgen, maar binnen die procedures kun je je eigen aanpak inbrengen. Bovendien zijn de arbeidsvoorwaarden hier zeer goed. Zo ontvang je bijvoorbeeld toeslagen voor vuil en zwaar werk (MRI), wordt een deel van mijn ziektekostenverzekering betaald en krijg je de kans om opleidingen te volgen en jezelf te ontwikkelen. Ik ben van plan om me in te schrijven voor de opleiding elektrotechniek. GVB gaat in 2030 volledig over naar elektrische bussen. Ik wil me hier nu al vast op voorbereiden. Het is heel fijn dat je hier de tijd en ruimte krijgt om je naast je werk je ook verder te ontwikkelen.  

Veel variatie 

Er is ook veel variatie in het werk. De ene keer ben je bezig met het vervangen van de remmen, de andere keer met onderhoud. Het geeft me energie dat ik verschillende taken mag uitvoeren. Als ik elke dag hetzelfde zou moeten doen, zou ik er snel op uitgekeken zijn. Ik hoop binnenkort te kunnen starten met de nieuwe opleiding, zodat ik me nog beter kan specialiseren.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187