Johar
Johar

Buschauffeur

Vervoer

“Het is leuk als je mensen herkent en ze weer kunt verwelkomen in je bus”

Bijna vier jaar werkt buschauffeur Johar nu bij GVB. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen. Hiervoor stond ik vooral in kledingwinkels, totdat ik toevallig de advertentie van GVB tegenkwam. Het is geweldig werk, had ik dit maar veel eerder ontdekt. De variatie, de vrijheid en wat je allemaal tegenkomt op de bus… Ik ben nu 32 en ik wil dit zéker nog 32 jaar doen!” 

Mijn rijbewijs is mijn diploma

Zes examens moest hij halen voor zijn rijbewijs D, de helft theorie en de helft praktijk. “En ik ben zeker geen studiebol, naar school ging ik vroeger alleen voor de gezelligheid. Maar dit wilde ik echt, dus ik heb mezelf afgesloten van alle sociale dingen om me goed te kunnen focussen. Mijn rijbewijs is mijn diploma, zo zie ik dat.”  

Fanaat van alles op wielen

“Wat ik het leukst vind? Ik ben altijd een fanaat geweest van alles op wielen. En rijden met een groot voertuig door mijn eigen stad, dat is speciaal. Maar ook de uitzichten, zonsopgang, zonsondergang… Elke dag zie je wel weer wat anders. De onregelmatige uren en het stadsverkeer moet je wel aankunnen. En natuurlijk zijn reizigers weleens gehaast of geïrriteerd, maar een vriendelijke groet en mijn dag is weer goed.” 

Ochtenddiensten

Johar kijkt altijd een dag vooruit welke lijnen hij rijdt. “Ik zorg altijd dat ik speling heb voor ik aankom. Kan ik lekker even een babbeltje doen met collega’s, rustig mijn stoel instellen en dan m’n rondjes rijden. Het beste ga ik met ochtenddiensten, maar ik rij ook avonden en nachten, en door de hele stad. Afwisseling is leuk, maar ik vind voorspelbaarheid ook wel lekker. Vanavond heb ik zes keer achter elkaar dezelfde lijn en dat vind ik prima.”  

Dit is te gek

“GVB is een leuke werkgever. De sfeer is goed, en de communicatie ook. Managers zijn relaxt, makkelijk te bereiken en staan altijd voor je klaar als je vragen hebt. Je bent zelfstandig en het is werk met weinig fysieke inspanning.” Johar grapt: “Dat is te gek, toch? Je zit de hele dag, je hoeft niet buiten te staan, geen zware dingen te tillen, je zit droog. Mensen stappen vanzelf in, je draait een beetje aan het stuur, drukt op een knopje, mensen stappen vanzelf weer uit. En dan betaalt het ook nog prima.” 

Mensen herkennen

 Of hij weleens wat leuks meemaakt op zijn ritten? “Ja genoeg! Het is leuk als je mensen herkent en ze weer kunt verwelkomen in je bus. Als ze boodschappen zijn gaan doen precies weer bij de halte staan. En in de spits een bus vol schoolkinderen hebben, is ook leuk. Dan is het net of je een schoolreisje aan het rijden bent.” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187