Roberto
Roberto

Trammonteur

Techniek

"Voor mij is het een manier om iets terug te geven aan de stad waar ik van houd."

Roberto (53 jaar) begon in januari 2021 als trammonteur bij GVB. “Trams komen binnen voor een onderhoudsbeurt. Alles wat nodig is om de tram in goede staat de straat op te krijgen, pakken we op: van de remmen tot het downloaden van analysesystemen voor deurstoringen tot het vervangen van een stoeltje. Als ik een tram heb gerepareerd, weet ik dat 70 mensen met een gerust hart kunnen reizen in een veilig voertuig.  

Iets terug geven aan de stad 

Ik voel me hier erg op mijn plek. GVB heeft veel voor me betekend toen ik jong was. Als ik na het uitgaan naar huis ging, stonden er altijd bussen, trams of metro’s klaar. Voor mij is het een manier om iets terug te geven aan de stad waar ik van houd. 

 

Veiligheid staat voor mij voorop

Twee jaar geleden ben ik hier begonnen. Daarvoor heb ik veel verschillende dingen gedaan. Mijn vader zei altijd: ‘Zorg dat je twee goede handen hebt en dan sta je nooit op straat’. Ik heb altijd gewerkt, variërend van vrachtwagenchauffeur tot kraanmachinist en zelfs fietsenmaker. Dit werk is heel anders dan dat van een fietsenmaker of vrachtwagenchauffeur. Ik had geen achtergrond in elektrotechniek en GVB heeft veel tijd besteed aan het op niveau brengen van mijn kennis. Ze ondersteunen me goed. De veiligheidsnormen hier zijn hoog, iets wat ik erg waardeer, want veiligheid staat voor mij voorop. 

Stabiliteit en zekerheid

We hebben een fijne groep collega’s. Het is hier erg dynamisch, alles beweegt snel. We moeten vaak aanpassingen doen, bijvoorbeeld als een planning niet goed loopt of als er iets uitvalt. Je moet flexibel zijn. Het bedrijf is heel stabiel en biedt veel zekerheid. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en ik waardeer de vrijheid die ik heb om mijn werk uit te voeren.” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187