Sonny
Sonny

Senior Projectmanager

Kantoor

'Elk project voelt als een andere baan, het werk verveelt nooit'

“Er liggen enorme uitdagingen bij GVB. Megaprojecten binnen de beperkte ruimte in Amsterdam, terwijl het OV en het dagelijks leven door moet kunnen gaan. Wat wij doen draagt vaak direct bij aan de tevredenheid van de reizigers, de stad én onze medewerkers. 

Eind 2025 volledig elektrische bussenvloot

Momenteel ben ik projectmanager van de vijfde en zesde batch elektrische bussen. Ons doel is dat GVB eind 2025 volledig emissievrij rijdt. En na afronding van dit deel zijn alle bussen elektrisch! Ze worden ingezet in het laatste stuk van de stad waar nog geen elektrische bussen rijden. Het gaat om 39 bussen en ik zorg voor de complete oplevering; dat ze worden besteld, conform onze wensen worden opgeleverd, dat onze GVB-systemen worden ingebouwd en dat ze getest worden. Voor deze bussen is ook nieuwe laadinfrastructuur vereist. Ik ben blij als deze puzzel van duizenden stukjes voor eind 2025 af is.”

Alles komt samen

“Daarnaast ben ik bezig met het realiseren en vernieuwen van personeelshuisvesting. Die projecten komen mooi samen, want waar ik laadinfrastructuur bouw, zijn ook personeelshuisjes nodig. Onze chauffeurs pauzeren hier tijdens het opladen van de bussen. Het bekendste personeelshuisje is het Noord-Hollands Koffiehuis op Centraal Station, die heb ik ook gebouwd. Het is ideaal om tot rust te komen, met loungeplekken, waar het heerlijk stil is. Er zijn pantry’s, magnetrons en koffieautomaten, maar ook werkplekken.”

Ik ben een doorzetter

“Elk project voelt als een andere baan, met andere stakeholders. In de voorbereidingsfase stuur ik de adviesbureaus en architecten aan en ik voer gesprekken met de gemeente. Vervolgens maak ik een overall planning en zorg ik voor draagvlak, zowel intern als bij de omgeving en overheden. En in de realisatiefase bewaak ik de scope, de kwaliteit, planning en financiën. Ook rapporteer ik aan mijn interne opdrachtgever. Het verveelt nooit, want er speelt altijd veel tegelijk. Ik moet brandjes blussen, maar ook overzicht en rust houden. En vooral doorzetten om alles voor elkaar te krijgen.”

Een goed OV, daar doe je het allemaal voor!

“Wat ik doe, draagt bij aan een goed OV in Amsterdam. Dat vind ik leuk, zichtbare resultaten boeken. Als ik ergens langsrijd denk ik vaak: daar heb ik een bijdrage aan geleverd!”  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187