Kom werken als BOA handhaver in opleiding bij GVB

Ben je net klaar met je opleiding of werk je al ergens en ben je toe aan een mooie nieuwe uitdaging? Houd je van de dynamiek en sfeer van de stad Amsterdam en wil jij zorgen voor een veilig gevoel bij de reizigers in Amsterdam en jouw collega’s in het Amsterdams OV? Maar heb je geen diploma BOA domein 4? Geen probleem, wij hebben een mooi voorstel voor jou!

Heb je al je BOA domein 4? Bekijk dan de functie BOA handhaver OV (domein 4).

Wij leiden je gratis op tot BOA domein 4
Verdien direct een goed salaris met hoge toeslagen
Werk in een fijn, professioneel team
Ontwikkel je kennis, vaardigheden en people skills
Ervaar de unieke sfeer en dynamiek van Amsterdam
Afwisselende baan met diverse taken - van kaartcontrole tot optreden bij calamiteiten
231107-GVB-Handhaving-LidianvanMegen-WEB-MS5A0064

Ben je net klaar met je opleiding of werk je al ergens en ben je toe aan een mooie nieuwe uitdaging? Houd je van de dynamiek en sfeer van de stad Amsterdam en wil jij zorgen voor een veilig gevoel bij de reizigers in Amsterdam en jouw collega’s in het Amsterdams OV? Maar heb je geen diploma BOA domein 4? Geen probleem, wij hebben een mooi voorstel voor jou!

Heb je al je BOA domein 4? Bekijk dan de functie BOA handhaver OV (domein 4).

Wij leiden je gratis op tot BOA domein 4
Verdien direct een goed salaris met hoge toeslagen
Werk in een fijn, professioneel team
Ontwikkel je kennis, vaardigheden en people skills
Ervaar de unieke sfeer en dynamiek van Amsterdam
Afwisselende baan met diverse taken - van kaartcontrole tot optreden bij calamiteiten
231107-GVB-Handhaving-LidianvanMegen-WEB-MS5A1007

Afwisseling en dynamiek

Met een professionele glimlach en een alerte, kalme houding, sta je, met je collega’s, middenin de dynamiek van Amsterdam. Met jouw scherpe oog voor detail, beoordeel je de situatie. Wat speelt er hier? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen veilig en plezierig zijn reis kan maken?

Je dag is heel afwisselend. Het ene moment controleer je kaartjes, het volgende moment los je een probleem op of handhaaf je de orde. Een wissel bedienen, een reanimatie, of gewoonweg aanwezig zijn om te zorgen voor rust en veiligheid.

Als je kaartcontrole doet, kom je eigenlijk in de hele stad van het Leidseplein tot het Bijlmerplein. Je verplaatst je met je collega’s in metro’s, bussen en trams en hebt de hele dag contact met reizigers en met je collega’s in het OV. In Amsterdam zijn altijd veel toeristen in het OV. Dit geeft een speciale dimensie aan het werk en je kan lekker je talen oefenen.

Je groeit, leert en past je snel aan. Dat is wat dit werk zo uniek maakt: het is dynamisch, uitdagend en vol mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

231107-GVB-Handhaving-LidianvanMegen-WEB-MS5A0397

Handhaven is teamwork

Als BOA handhaver OV werk je heel nauw samen met een team van collega’s. Samen zijn jullie een sterk front, klaar om elke uitdaging aan te gaan. Het is een team van zo’n negentig mensen. Groot genoeg voor een echt professioneel handhavingsteam, maar klein genoeg om elkaar goed te kennen. Naast je collega handhavers werk je ook veel samen met je collega’s in het openbaar vervoer, zoals de buschauffeurs, tram- en metrobestuurders, conducteurs, servicemedewerkers en de verkeersleiding. Ook werk je regelmatig samen met de Amsterdamse politie, de gemeentelijke handhaving en die van andere vervoerders. Je staat er met en voor elkaar.

231107-GVB-Handhaving-LidianvanMegen-WEB-MS5A0849

Wat neem je mee

Je bent integer, proactief, leergierig en besluitvaardig. Fysiek ben je sterk en in goede conditie. Je bent mentaal weerbaar, kunt goed en snel schakelen tussen verschillende taken en situaties, bent een kei in samenwerken en voelt groepsdynamiek goed aan. De-escalerend optreden is jou niet vreemd. Daarnaast:

  • Heb je mbo 3 werk- en denkniveau.
  • Bij voorkeur heb je het diploma Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) Openbare Ruimte of OV of mbo 2 opleiding Beveiliger.
  • Heb je rijbewijs B.
  • Ben je service- en resultaatgericht.
  • Ben je bereid en in staat om binnen maximaal zes maanden na indiensttreding BOA-OV te halen, evenals een aantal in- en externe bedrijfsopleidingen te volgen.
  • Beheers je de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk
  • Is het een pre als je kennis hebt van de straten en lijnen van Amsterdam.

Maar bovenal ben je een prettig en positief persoon die het fantastisch vindt om bij ons team OV-Zorg te horen!

Wat bieden wij jou

Een uitstekende beloning

Een goed salaris op maat op basis van jouw werkervaring, je kan tot € 3434,- per maand verdienen, op basis van 36 uur. Daarbovenop krijg je nog mooie onregelmatigheidstoeslagen. Hiernaast ontvang je nog 8% vakantiegeld, een 13e maand, 1,5% duurzame inzetbaarheidsuitkering en een goede pensioenregeling. Bovendien krijg je een tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering van €77,06 per maand.

Gratis opleiding tot BOA domein 4

De BOA-opleiding betalen wij voor je. Bovendien krijg je tijdens je opleiding meteen betaald. De opleiding begint vier keer per jaar. Eerstvolgende startdatum is in april. Let op dat je je uiterlijk 6 weken hiervoor inschrijft!

Gratis reizen met het OV van GVB

Als GVB-medewerker mag jij gratis met ons OV reizen. Ook privé. En je gezinsleden kunnen met korting reizen.

Bijdrage aan Amsterdam

Amsterdam wordt steeds drukker. Het openbaar vervoer is onmisbaar om Amsterdam bereikbaar te houden. En als handhaver in het OV zorg je ervoor dat dat goed en veilig kan verlopen.

Veel aandacht voor ontwikkeling

Als handhaver heb je een belangrijke en verantwoordelijke rol. Dat betekent dat er veel aandacht is voor ontwikkeling. Bijvoorbeeld met verplichte en niet-verplichte trainingen. Maar ook door het doen van aanvullende taken, zoals het spreken op scholen en het begeleiden van collega’s. En er is ruimte om door te groeien, bijvoorbeeld tot senior handhaver of officier van dienst.

Mensenwerk

Onze handhavers komen dagelijks op vele plekken in Amsterdam en maken contact met alle soorten reizigers die je in ons diverse Amsterdam tegenkomt. Zij zijn zich bewust van hun rol en de uitstraling die zij hebben en handelen hiernaar.

GVB als werkgever

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee. Iedere medewerker bij GVB draagt bij aan de reis die zij maken. We verzorgen dagelijks het vervoer voor honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Samen verbinden we een wereld aan lijnen, verhalen en mensen.Je ziet onze bussen, metro’s, trams en veerponten. Maar wij zijn meer dan dat. Achter de schermen schuilt een dynamische wereld waarin onze medewerkers in allerlei rollen ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever willen wij elke medewerker verbinden met onze koers: een belangrijke bijdrage leveren voor een leefbare en bereikbare stad. Ga je mee?

Veelgestelde vragen

Welke taken heb je als handhaver bij GVB?
Als handhaver bij GVB houd je je bezig met de handhaving van de wet (en het besluit) Personenvervoer 2000.  Je werkzaamheden lopen uiteen:
  • Je voert repressieve kaartcontrole en handhavingsactiviteiten uit volgens het vastgestelde beleid en wettelijke regelgeving. Je controleert op correct betalings- en reisgedrag van de reizigers (kaartcontrole).
  • Je ondersteunt de exploitatie met activiteiten zoals
    • Het lichten van de camerabeelden uit de voertuigen (bus,tram, metro, pont).
    • Assisteren van het OV op straat bij calamiteiten zoals; aanrijdingen, wegafzettingen, bovenleidingbreuk, grote verstoringen, ontruimingen.
    • Oefenen van noodplannen zoals station ontruimingen.
    • Service verlenen aan de reizigers, zoals het wegwijzen van de reizigers.
    • Crowdcontrol bij grote evenementen, denk aan de Arena, Ziggo dome, Open air.
    • (Eerste) opvang van rijdend personeel bij ernstige calamiteiten.
    • Handhaven van onze bedrijfsregels.
Daarnaast kun je leuke bijtaken doen voor je ontwikkeling, zoals
  • Scholierenvoorlichter
  • Mentor
  • Lijnadoptant
  • Noodplaninstructeur
Hoe ziet de opleiding tot handhaver bij GVB (domein 4) eruit?
Eerst volg je de BOA domein 4 opleiding. Dit duurt ongeveer vier maanden. Dit bestaat uit verschillende onderdelen:
  • de BOA-theoretische opleiding,
  • de RTGB (regeling toets geweldsbevoegheid)
  • de G&BT (gespreks- en benaderingstechnieken).
De opleiding is anderhalve dag per week. De rest van de week loop je mee en krijg je training ‘on the job’. Je bent gekoppeld aan een aantal mentoren die jouw ontwikkeling volgen en bij wie je terecht kan. Je rondt je BOA-opleiding af met een officieel examen. Als je geslaagd bent word je beëdigd. Dan mag je officieel je taken uitvoeren als handhaver voor GVB. Na de BOA-opleiding start je met een aantal verplichte trainingen, zoals verkeersregelaar, LEH levensreddend handelen, opvang en nazorg en metro langs de baan.
Ga je als handhaver in opleiding meteen alle taken doen?

Nee, in het eerste jaar wordt je opgeleid om kaartcontrole te doen. Daarna word je opgeleid voor surveillancediensten op de (otto)wagen. Dit duurt ongeveer 4 maanden tot een half jaar. Na het afronden van dit traject ben je ben je volwaardig handhaver en draag je twee strepen op je uniform.
Hoe zijn je uren als handhaver?
Je werkt volgens een rooster in verschillende diensten. In principe werk je 36 uur. Als er plek is, kun je ook 24, 28 en 32 uur per week te werken. Gedurende je opleiding moet je wel fulltime beschikbaar zijn. In de eerste zes maanden van je opleiding werk je met name overdag, maar het kan zijn dat je in het kader van de opleiding weleens meedoet met een actie of evenement in de avond.
Welke verplichte trainingen zijn er voor een handhaver bij GVB?
Je hebt elk jaar opleidingen die je moet volgen.
  • Regeling Toetsing Geweldsbeheersing (RTGB) moet je elk jaar volgen
  • Opvang en nazorg, 1 keer in de 2 jaar
  • Levensreddend Handelen (LEH), 1 keer in de 2 jaar.
  • Weerbaarheidstraining, 1 keer per 2 jaar
Krijg ik salaris tijdens de opleiding tot handhaver?
Ja, je krijgt direct salaris als je de opleiding ingaat. Je werkt en leert tegelijk.
Hoelang duurt het voor ik kan beginnen als handhaver bij GVB?
Iemand met BOA domein 4 kan op ieder gewenst moment instromen. Moet je eerst opgeleid worden? Dan zijn er vier instroommomenten per jaar. Het eerstvolgende moment is in september 2024.
Kan ik als handhaver direct in dienst komen bij GVB?
Ja, als handhaver kom je gewoon in dienst bij GVB. In principe begin je met een arbeidscontract voor één jaar met de intentie om dat bij goed functioneren te verlengen naar een vast contract.

Kom kennismaken

Is je interesse gewekt, maar wil je eerst graag eens komen kennismaken en wat vragen stellen? Dat kan! Je bent van harte welkom om met onze handhavers, recruiter en/of (team)manager in gesprek te gaan. Maak vandaag nog een afspraak!

Ja, ik wil kennismaken
231107-GVB-Handhaving-LidianvanMegen-WEB-MS5A9849

Is GVB jouw volgende bestemming?

Wij selecteren sollicitanten op basis van talent. Diversiteit verwelkomen wij. Je kunt op vier momenten in het jaar beginnen in een nieuwe opleidingsgroep. De eerstvolgende groep begint in april 2024. Meld je hiervoor aan, voor half februari. Heb je je BOA domein 4 al? Dan kan je op ieder moment starten bij ons.

Vul het sollicitatieformulier in

Vul het formulier in, upload je cv en motivatie en houd je telefoon en e-mail in de gaten!

Telefoongesprek

We nemen binnen een werkweek contact met je op. Dan bespreken we de vacature en de sollicitatieprocedure en beantwoorden we je eerste vragen. Zien we mogelijkheden? Dan nodigen we je uit voor een interactief programma op onze locatie.

Kennismakingsdag

Op onze locatie maak je kennis met de verschillende kanten van het werk als handhaver bij GVB. Je speelt een veelvoorkomende situatie na, zoals bijvoorbeeld een kaartcontrole. Waarbij je gebruik maakt van een portofoon. Daarnaast doen we een oefening waarbij je een filmpje te zien krijgt, bijvoorbeeld waarbij iemand staande gehouden wordt. Daarna schrijf je hier een verslag over en bespreken we wat jou hierin is opgevallen. Een selectiegesprek is ook onderdeel van het programma.

Assessment en aanstellingskeuring

Ben je na de kennismakingsdag enthousiast? En is OV-Zorg dat ook, dan volgt mogelijk nog een assessment en een aanstellingskeuring.

Arbeidsvoorwaarden

Tenslotte maken we afspraken over jouw contract, arbeidsvoorwaarden en opleiding en leggen we je startdatum vast.

Opleiding

Je begint samen met een groep andere starters met je opleiding. Er zijn vier startdata per jaar voor de opleiding. De eerstvolgende startdatum is in april 2024. Let op dat je je hiervoor vóór half februari inschrijft!

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen over deze functie? Onze recruiters helpen je graag verder. Bel, mail of app ons.

Anisha Goeptar afbeelding
Anisha Goeptar
Recruiter Exploitatie & Management

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187