Mark
Mark

Teamleider Uitvoering Trambaan 

Techniek

“Ik ben begonnen als monteur en nu leid ik een team van bijna tachtig mensen”

Met een gereedschapskist in de hand startte Mark zijn carrière bij GVB als monteur tussen de metrosporen. Achttien jaar later geeft hij als Teamleider Uitvoering Trambaan leiding aan bijna tachtig collega’s. Hoe hij dat heeft bereikt? “Door te laten zien wat ik kan en mezelf te ontwikkelen.” 

Kansen en ambitie 

“Bij GVB krijg je volop kansen om door te groeien”, zegt hij enthousiast. “Het moet natuurlijk ook een beetje in je zitten. Als ik zie dat jongere collega’s diezelfde drive hebben, moedig ik ze aan om het voortouw te nemen of een opleiding te volgen. Als ik het kan, kun jij het ook, zeg ik altijd.” 

Een eigen spoorfabriek 

Een jaar geleden werd Mark Teamleider Uitvoering Trambaan en de spoorfabriek. In deze rol zorgt hij er met zijn team voor dat onderhoud en nieuwbouw van trambanen soepel verlopen. “Voordat ik hier begon, was ik teamleider bij de metrobaan,” legt hij uit. “Bij de tram is alles wat groter. Een grotere ploeg en grotere projecten, zoals nieuw spoor op IJburg. Wist je dat GVB een eigen spoorfabriek heeft waar rails en wissels worden gemaakt?” 

Praatjes maken 

Mark is stressbestendig, houdt overzicht en vindt het heerlijk om met mensen om te gaan. Zijn nieuwe functie past perfect bij hem. Hij overlegt veel met werkvoorbereiders, uitvoerders en monteurs en controleert of planningen worden gehaald en budgetten kloppen. “Ik loop vaak rond op de werkvloer en praat met iedereen. Ik wil echt weten hoe het gaat.” 

Tegelijk houdt hij de vinger aan de pols als het gaat om gedrag van collega’s. “Ik verwacht dat iedereen elkaar met respect behandelt en de regels naleeft. Doe je dat niet? Dan spreek ik je daar persoonlijk op aan. Ik blijf rustig, maar ben duidelijk. Iedereen is anders, dus ik denk goed na over hoe ik een gesprek begin. Dat gaat mij van nature goed af.” 

Doorgroeien 

Mark heeft het naar zijn zin, maar denkt hij al na over een volgende stap in zijn loopbaan? “Nee hoor,” zegt hij lachend. “Ik blijf dit zeker nog meerdere jaren doen. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk.” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187