Ben
Ben

Gepensioneerd buschauffeur

Vervoer

"De belangrijkste reden dat ik nog werk na mijn pensioen, is dat ik nuttig bezig kan blijven”

Toen Ben in juli van dit jaar werd gevraagd of hij met pensioen wilde gaan of nog wilde blijven werken, hoefde hij niet lang na te denken. Natuurlijk wilde hij blijven werken  

Werkende leven niet te snel afbouwen  

“De belangrijkste reden voor mij om door te blijven werken na mijn pensioen is toch dat je nuttig bezig kan blijven. Nuttig voor jezelf, maar ook voor de maatschappij. Je moet niet te snel je werkende leven af te bouwen, is mijn mening. Ook het contact met de collega’s en de service die je aan reizigers verleent, geven mij energie.”

Kan kiezen welke dienst ik werk 

Als je in loondienst bent, moet je volgens een rooster werken. Daarom werk ik nu via de GVB-flexpartner Olympia. Het voordeel is dat ik niet in het vaste rooster hoef te werken, maar elke week mijn beschikbaarheid door kan geven. Ik kan aangeven of ik ochtend, – avond, – dag, – of nachtdienst wil werken. En ook hoeveel uur ik per week wil werken. Dat vind ik heel prettig, want ik wil alleen maar dagdiensten werken. En dat kan nu. Dus twee dagen per week rijd ik heerlijk met de bus door Amsterdam-West.”   

Naast werk op de bus van het leven genieten 

Als ik niet op de bus werk, ben ik lekker in en om het huis bezig. In mijn tuin, in mijn schuur. Lekker klussen. Op donderdagen passen we vast op de kleinkinderen. Daarnaast fiets ook nog veel. En ik ga nu op vrijdag en zaterdag mee naar de voetbaltraining van mijn kleinkinderen. Heerlijk vind ik dat! Ook gaan mijn vrouw en ik er vaak op uit. Lekker van het leven genieten!”  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187