Ben
Ben

Gepensioneerd buschauffeur

Vervoer

Ben blijft ook na zijn pensioen buschauffeur: "Ik kan nu aangeven welke diensten ik wil”

In juli van dit jaar kon buschauffeur Ben met pensioen gaan. Toen hem gevraagd werd of hij nog langer wilde doorwerken, hoefde hij niet lang na te denken. Natuurlijk wilde hij dat.

Werkende leven niet te snel afbouwen  

“De belangrijkste reden voor mij om door te blijven werken na mijn pensioen is toch dat je nuttig bezig kan blijven. Nuttig voor jezelf, maar ook voor de maatschappij. Je moet niet te snel je werkende leven af te bouwen, is mijn mening. Ook het contact met de collega’s en de service die je aan reizigers verleent, geven mij energie.”

Kan kiezen welke dienst ik werk 

Gepensioneerde collega’s die willen blijven werken, werken via Olympia Uitzendbureau. “Dat heeft als voordeel dat ik niet in een GVB-rooster hoef te werken, maar elke week mijn beschikbaarheid opgeef. Ook kan ik nu aangeven wat voor soort dienst ik wil werken. Dat vind ik heel prettig, want nu ik met pensioen ben, wil ik geen ochtenddiensten meer werken. En ook geen nacht en geen weekenden. En dat kan nu. Dus twee dagen per week rijd ik tussen een uur ‘s middags en een uur ‘s nachts heerlijk met de bus door Amsterdam-West.”

Naast werk op de bus van het leven genieten 

Als ik niet op de bus werk, ben ik lekker in en om het huis bezig. In mijn tuin, in mijn schuur. Lekker klussen. Op donderdagen passen we vast op de kleinkinderen. Daarnaast fiets ook nog veel. En ik ga nu op vrijdag en zaterdag mee naar de voetbaltraining van mijn kleinkinderen. Heerlijk vind ik dat! Ook gaan mijn vrouw en ik er vaak op uit. Lekker van het leven genieten!”  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187