Binh
Binh

Servicemonteur metro

Techniek

“Als het lukt om een uitdagende storing snel op te lossen, geeft dat een enorme kick”

“Ik kom aan in Diemen en start de dag met een kopje koffie met collega’s. Fijn om de dag zo met elkaar te starten. Van de vorige dienst krijgen we een overdracht en dan kijken we welke eerste melding op ons staat te wachten. Met een hecht en betrokken team van 26 servicemonteurs staan we voor elkaar klaar, helpen elkaar en nemen de tijd voor een goede dienstoverdracht. 

Met dit betrouwbare team , kunnen we alles oplossen 

Mijn technische basiskennis heb ik opgedaan via een mechatronica opleiding, maar GVB geeft zelf ook aanvullende trainingen om te zorgen dat jij veilig aan het werk kan. Door de wisselende en onverwachte problemen die ik moet oplossen is dit werk zeker een uitdaging!  Maar ik ben technisch aangelegd en heb een betrouwbaar team om mij heen dus ik heb er vertrouwen in dat we samen alles kunnen oplossen. 

Wij bepalen of de metro nog verder mag 

Wanneer er een melding binnenkomt, moeten wij op dat moment bepalen of de metro nog veilig reizigers mag vervoeren of dat wij de metro uit dienst halen. Hiervoor werken wij nauw samen met de verkeersleider. En dan is het: op naar de storing. Eenmaal daar aangekomen, bekijken we of we de storing ter plekke kunnen oplossen. Mocht dit niet het geval zijn, dan brengen wij zelf de metro naar de werkplaats voor grotere reparaties. 

Veiligheid is mijn eerste prioriteit 

Door de onverwachte gebeurtenissen ligt er een bepaalde spanning op het werk, dus als iets dan lukt geeft dat echt een kick. Zo kwam er eens een overvolle metro stil te staan in de tunnel vlakbij het Centraal Station. Het is dan mijn eerste prioriteit om de metro naar het perron te krijgen zodat reizigers veilig kunnen uitstappen. Je wilt namelijk niet dat mensen zelf de deuren openen en vervolgens gaan dwalen in de tunnel. Het lukte ons om de reizigers als eerste in veiligheid te brengen en vervolgens naar het probleem te kijken.”

“De afwisseling en onverwachtheid moet je van houden, maar ik houd ervan en dat maakt dit werk voor mij zo leuk.” 

 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187