Edwin
Edwin

Rij-instructeur bus

Vervoer

“Je hebt allerlei verschillende mensen in de klas en daar moet je het juiste maatwerk voor leveren”

Als rij-instructeur bij GVB ben je bezig om de leerlingen voor de busopleiding klaar te stomen voor het verkeer in Amsterdam en het behalen van het rijbewijs.

 

Het juiste maatwerk leveren

Acht jaar geleden ben ik gevraagd om leermeester te worden bij bus. Dit was nog voordat we een eigen rijschool hadden.  Het opleiden van mensen zat al een beetje in mijn bloed. Bij mijn vorige werkgevers heb ik ook altijd mensen opgeleid. Ik vind het heel leuk om nieuwe collega’s op te leiden bij GVB, door de diversiteit aan leerlingen waar je het juiste maatwerk voor moet leveren.

 

Had ik dit twintig jaar eerder geweten

Via familie en mijn beste vriend ben ik bij GVB terechtgekomen. Daarvoor werkte ik op de vrachtwagen als chauffeur. Ik wilde wat anders proberen, solliciteerde bij GVB en dacht: we zien het wel. Ondertussen zit ik hier alweer 17 jaar. In eerste instantie leek het mij niks om reizigers te vervoeren. Toen ik het eenmaal deed, vond ik het geweldig! In de vrachtwagen zit je maar alleen. Als buschauffeur zit je in een hele andere wereld. Je hebt contact met mensen, maakt een praatje met ze en helpt ze de juiste weg op. Ik grap altijd: als ik dit twintig jaar eerder had geweten, dan had ik het twintig jaar eerder gedaan.

 

Doorgroeien als buschauffeur

Vanaf het eerste moment dat ik hier aan het werk was, zag ik dat je hier kon doorgroeien. Ik sprak met teammanagers en leermeesters die ook buschauffeur zijn geweest. Er zijn hier echt mogelijkheden voor een buschauffeur om door te groeien en ik dacht: als mijn kans komt, dan pak ik die met beide handen aan. Die kans kwam toen ik werd gevraagd om leermeester te worden. Mijn manager wilde mij graag op die plek zien. Eerst was ik chauffeur en leermeester tegelijk. Sinds we onze eigen rijschool hebben ben ik fulltime rij-instructeur.

 

Hoog slagingspercentage

Drie jaar geleden opperde ik samen met een collega bij onze manager of we niet onze eigen rijschool bij GVB moesten starten. Uiteindelijk hebben we groen licht gekregen om dat op te zetten. Dat hebben we met een heel team gedaan. Het is zo goed geweest dat GVB de rijschool heeft opgezet. Kandidaten voelen direct de fijne sfeer bij GVB. We leiden binnen zes weken een buschauffeur op in plaats van vier maanden. Een ander voordeel is dat buschauffeurs de dynamiek van het Amsterdamse verkeer in hun opleiding meekrijgen. Dat krijgen ze niet mee als ze extern of als touringcarchauffeur zijn opgeleid. Amsterdam is een mooie stad om doorheen te rijden, maar kent ook veel uitdagingen door de drukte en het vele verkeer.

 

We hebben een ontzettend hoog slagingspercentage met onze rijschool. Omdat we met alle instructeurs toegewijd zijn om iedere leerling te helpen ze te laten slagen. Daar ben ik erg trots op!

 

Kijk hier de video vacature.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187