Lucas
Lucas

Product Owner

IT

“GVB is een grote organisatie maar lang niet alles is in beton gegoten”

In onze trams, bussen en de nieuwe M7-metro zit een technisch platform, dat de werking van een aantal ICT-systemen in de voertuigen mogelijk maakt. Zoals de OV-chipkaartapparatuur waarmee reizigers in- en uitchecken, de schermen waar reisinformatie op wordt getoond en de mobilofoon waarmee de bestuurder communiceert met de verkeersleiding. GIVA heet dat platform en ik ben daar de product owner voor.   

Verzamelen van wensen 

Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het verzamelen van wensen vanuit de business en het aanbrengen van prioriteiten daarin. Vervolgens vertaal ik deze met mijn team naar technische specificaties. Daarna zorgt het team samen met de leverancier voor de ontwikkeling en uitrol naar onze voertuigen. 

Wat ik precies doe 

Hoe dat er in de dagelijkse praktijk uitziet? Ik kom op veel locaties om overal met zogenaamde stakeholders te praten. Waar lopen ze tegenaan, wat zou er anders moeten? Wat zou fijn zijn om toe te voegen aan het platform? Ik ben daarom veel in gesprek met mijn stakeholders en ik ken GVB inmiddels door en door. Dagelijks overleggen we ook even binnen het team en met de leverancier, om te zien of het allemaal nog steeds dezelfde, goede kant op gaat.  

Onlangs zijn we ook in België geweest om daar met de leverancier van de nieuwe elektrische bussen over onze wensen te praten en hen te laten zien hoe ze ons systeem in de nieuwe bussen kunnen bouwen.  

Verantwoordelijkheden

Als product owner ben ik geen hiërarchisch leidinggevende. Ik stuur op de inhoud. Daarnaast werk ik nauw samen met de scrum master, die verantwoordelijk is voor een efficiënte way of working in het team.

Bij GVB krijg je veel ruimte 

Mijn werk is heel veelzijdig en ik vind het fijn dat de resultaten van ons werk zichtbaar zijn in de hele stad. We verbeteren de processen waardoor alles soepeler en sneller verloopt. En wat ik fijn vind bij GVB: het is een grote organisatie maar lang niet alles is in beton gegoten. Er is ruimte voor verbetering en je kunt daar je creativiteit op loslaten. Het is bovenal een heel mensgericht bedrijf. 

Ik ben heel trots op mijn baan. Ik reed vanochtend achter een van de bussen van GVB en toen dacht ik: ‘kijk, daar gaat er weer een en die functioneert mede zo goed dankzij ons werk!’.  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187