Remo
Remo

Solution Architect

IT

‘Wat je doet, heeft direct invloed op de dagelijkse gang van zaken’

Mijn eerste kennismaking met GVB was via de Noord/Zuidlijn. Destijds werd ik gedetacheerd door mijn toenmalige bedrijf. Mijn focus lag op dat moment vooral op kwaliteit en ‘operational readiness’, zoals ze dat noemden (het beoordelen in hoeverre GVB operationeel klaar is om de Noord-Zuidlijn in beheer te nemen). Het was een erg interessant project met leuke collega’s, waar ik drie jaar lang aan heb gewerkt.

In 2020 ben ik opnieuw voor een opdracht bij GVB gekomen, dit keer als informatieanalist. En in januari van dit jaar ben ik in vaste dienst gekomen in de rol van solution architect. Nu vervul ik beide rollen.

Wat ik doe

In mijn rol van solution architect kijk ik vooral naar het zo optimaal mogelijk neerleggen van een architectuur die binnen de richtlijnen en behoeftes van GVB vallen. Zodat de systemen en projecten binnen GVB aan de gestelde eisen voldoen en op elkaar aansluiten. Het uiteindelijke doel is om een zo eenvoudig mogelijke, effectieve, goed beheerbare, betrouwbare en veilige (IT-)omgeving te realiseren en behouden.

Het grootste waar ik nu aan werk is een project waarin we de planning op onze personenvervoerders en voertuigen digitaliseren. Straks wordt alles vanuit één systeem geregeld. Het heeft een grote impact op het IT-fundament waarop de verschillende plannings- en exploitatieactiviteiten worden uitgevoerd.  

Als informatieanalist en architect adviseer ik over hoe en in welke volgorde we veranderingen kunnen doorvoeren. Daarnaast probeer ik inhoudelijk zoveel mogelijk te verduidelijken waarom we voor bepaalde oplossingen kiezen en hoe we projectdoelen kunnen implementeren. 

Wat maakt een team succesvol, en hoe realiseer je dat?

Bijna altijd weten de specialisten en experts op hun vakgebied meer dan ikzelf. Mijn streven is om hen op verschillende gebieden inhoudelijk samen te laten werken aan één oplossing. Het gaat dus om het vormen van een team vanuit een inhoudelijk perspectief.  

Wat motiveert mij

Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat ik aan de inhoudelijke kant zie dat bepaalde werkwijzen effectief zijn en door anderen worden overgenomen. Ik vind het prettig als we als team samenwerken en dat we een goed resultaat weten te behalen. Ik geloof in organisch ontstane oplossingen. En dat dit ook het maken van fouten en daarvan leren en verbeteren inhoudt.  

Bij GVB ligt de nadruk niet primair op IT, maar juist op de kern, namelijk het bedrijf en de operationele activiteiten. Het gaat erom dat het vervoer goed geregeld is. GVB is praktisch ingesteld en is op sommige vlakken nog op zoek naar de beste manier om zaken te organiseren. Een omgeving waar ik toegevoegde waarde kan leveren en waar ik graag werk.

Het is een prettig bedrijf om voor te werken, vooral vanwege de mensen. Hoewel het in termen van personeelsomvang vrij groot is, heeft het een pragmatische en tastbare organisatiestructuur. Wat je doet, heeft direct invloed op de dagelijkse gang van zaken. Dat is inspirerend om te zien. De betrokkenheid is direct voelbaar. Je ziet meteen welke veranderingen invloed hebben op de medewerkers en de voertuigen. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187