Pamela
Pamela

Trambestuurder

Vervoer

'Muziek en GVB gaan hand in hand voor Pamela'

Oplettende reizigers herkennen haar misschien wel van muziekprogramma’s zoals “The Voice” of “Liedje op het Eerste Gezicht”, want muziek en GVB gaan voor trambestuurder Pamela al meer dan 16 jaar hand in hand.

Surinaamse meisjesband

Op haar elfde ontdekt een vriendin van Pamela dat ze kan zingen. “We waren voor de lol samen aan het zingen. En ik deed de tweede stem. Toen ze zei: stop, doe dat nog eens. Daarna zei ze: je moet bij onze band komen! Dat was een Surinaamse meisjesband, Un De. Dit betekent “We zijn er.” Dat was echt heel leuk. En ook heel spannend. Ik was ontzettend verlegen toen, maar we stonden echt al op grote podiums zoals in Paradiso.”

Van de kinderopvang naar het ov

Pamela studeerde toerisme, maar kwam terecht in de kinderopvang. Tijdens een pauze op straat hoorde ik mensen over GVB praten. “Toen dacht ik: dit lijkt me ook wel wat. Het is niet alleen van a naar b rijden met de tram, maar ook een stukje service bieden. Vooral toeristen kun je heel blij maken. Dat zijn voor mij ook mensen uit Twente die een dagje naar Amsterdam komen en naar de Westermarkt willen. Ik probeer me altijd te verplaatsen in de schoenen van een reiziger. En als ik naar Twente of naar Londen ga, zou ik heel blij zijn met iemand die mij uitlegt hoe ik ergens kan komen of wat ik daar kan doen. Zo help je mensen toch hun weg te vinden in een stad die ze niet kennen en bezorg je ze een goede tijd.”

Kerstliedjes zingen in de tram

“Toen ik net bij GVB begon als conducteur werkte ik fulltime, maar dat was moeilijk te combineren met optredens. Nu werk ik 24 uur per week als trambestuurder en is het goed met elkaar te combineren. Ik ben helemaal geen kantoormens, maar gek genoeg vind ik dagdiensten het fijnst om te werken. Ik zing altijd. Ook als ik aan het werk ben. Alleen kon je dat vroeger beter in de tram horen. De nieuwe trams zijn minder open, dus hoor je het minder goed. Maar als er een vrijgezellenfeest of verjaardag is en mensen gaan zingen in de tram zing ik mee. En met Kerst zing ik altijd kerstliedjes in de tram. Dat zorgt altijd voor een leuke sfeer.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187