Robert
Robert

Magazijnmedewerker

Techniek

'Als magazijnmedewerker is het fijn als je op alle afdelingen ingezet kan worden.'

“Als magazijnmedewerker is het fijn als je op alle afdelingen ingezet kan worden. De afgelopen maanden heb ik dan ook op verschillende plekken meegelopen en heb ik ontzettend veel geleerd. Ik wist niet dat er zoveel verschillende onderdelen voor trams en metro’s zijn. Die eerste 100 dagen zijn voorbijgevlogen”, zegt Robert lachend.

Afwisselend werk

Sinds 1 december 2022 werkt Robert als magazijnmedewerker voor GVB. Hij vindt het heel afwisselend werk: “Zo zijn er diensten dat je als balie/orderpickmedewerker werkt. Je pakt de orders bij elkaar en telt de voorraad. Dit doen we meerdere keren per jaar, want er moet niet alleen genoeg voorraad zijn. De voorraad moet ook overeenkomen met wat er in ons SAP-systeem staat. Daarnaast kun je op de goederenontvangst staan. Dan ontvang je de goederen van leveranciers, controleert die, registreert die in het systeem en zet ze op de juiste plek in het magazijn. Ook help je mee met het in- en uitladen en verzendklaar maken van goederen die terug moeten naar de leverancier voor reparatie en onderhoud. Op deze afdeling werk je vaak samen met een andere collega, omdat het te veel werk is voor een persoon. Naast productkennis heb ik de afgelopen twee maanden veel geleerd over SAP. De verschillende afdelingen werken veel samen. En het is fijn om bij te kunnen springen op een andere plek als dat nodig is.”

Volgens Robert moet je wel écht geïnteresseerd zijn in techniek. “We hebben bijvoorbeeld drie verschillende soorten assen voor een metro. Je moet dan wel echt moeite doen om te achterhalen wat het verschil is tussen die drie en wanneer je welke nodig hebt. Op dit moment krijgen we veel nieuwe onderdelen binnen voor de nieuwe metro, de M7. Je moet een goed oog voor detail hebben. Zeker in het begin is het moeilijk om te beoordelen wat het is en of het voldoet.“ 

Voorliefde voor techniek

Al sinds hij jong was heeft Robert een voorliefde voor techniek en logistiek. “Ik heb jarenlang meegeholpen met het familiebedrijf van mijn ouders. Een juwelierszaak. Daar ben ik doorgegroeid van verkoper tot bedrijfsleider. Producten inkopen, klaarzetten voor verzending. Ik vind het hele logistieke proces leuk. Na mijn havodiploma ben ik eigenlijk gelijk aan het werk gegaan. Voor GVB heb ik ook als productiemedewerker gewerkt bij andere grote bedrijven, maar ik wilde graag bij GVB werken omdat het een goede werkgever is. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en ze bieden ook doorgroeimogelijkheden. Dat vind ik belangrijk in een baan. Ik hoop in de toekomst door te kunnen groeien naar voorraadbeheerder.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187