Sheldon
Sheldon

Onderhoudsmonteur metro

Techniek

“Zonder techniek hebben we geen wereld"

Vroeger was het mijn droom om piloot te worden. Toen bleek dat dat niet ging lukken, ben ik vliegtuigtechniek gaan studeren en daar is mijn liefde voor techniek ontstaan. Ondanks dat een metro natuurlijk niet kan vliegen, zie ik toch veel overeenkomsten in de techniek als reparatie- en onderhoudsmonteur bij GVB. 

Er zijn veel uitdagingen, maar we kunnen het samen altijd oplossen 

Als reparatie- en onderhoudsmonteur werk ik vooral aan geplande werkzaamheden. Dit is dan ook gelijk het grootste verschil met een quick-servicemonteur. Zij gaan op pad op het moment dat er een storing ter plekke is. Als ik samen met mijn collega’s een onderhoudsbeurt uitvoer, krijgen we eerst een werkbeschrijving. Hierin staat hoe we het onderhoud moeten uitvoeren, maar in de werkelijkheid gaat het soms niet volgens het boekje. Goede communicatie is op deze momenten het belangrijkst. 

We vragen elkaar om hulp als we iets niet weten en zo leren we elkaar nieuwe dingen 

Het leukste aan mijn werk is dat ik samen met mijn collega’s de vrijheid krijg om beslissingen te maken. Hierdoor kunnen we nog beter samenwerken en problemen nog sneller oplossen. Ik werk samen met een heel hecht team. Iedereen helpt elkaar en samen kunnen we alles oplossen. Als we even niet weten hoe we verder moeten, gaan we met z’n allen brainstormen en vinden we altijd samen een oplossing. Soms hebben we nieuw gereedschap nodig om iets makkelijker te repareren en soms vindt iemand een handig trucje om dingen sneller op te lossen. 

Ik vind het gaaf dat je met behulp van techniek vanuit niets iets kan bouwen waar zoveel mensen profijt van hebben. De metro verbindt de wereld en de mensen met elkaar. Ik draag echt iets bij aan de samenleving hierdoor.  

Op reis naar Spanje 

Een van de hoogtepunten van mijn tijd tot nu toe bij GVB was dat ik mee mocht naar Spanje. Met een select clubje hebben we de fabriek bezocht waar de nieuwste type metro’s worden gemaakt. Het was heel gaaf om het hele proces vanaf het begin te kunnen volgen. Zo weten we nog beter hoe bijvoorbeeld de kabels precies lopen. We hebben heel veel waardevolle kennis opgedaan die we in de toekomst kunnen inzetten bij reparaties en onderhoudsbeurten. Ik ben trots dat ik mee mocht en heb veel kennis kunnen uitwisselen met de mensen uit andere teams bij GVB. 

“Goed samenwerken en de vrijheid om zelf beslissingen te maken is het leukst en belangrijkst in ons werk.” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187