Tessa
Tessa

Handhaver

Service en Veiligheid

“De variatie en het snelle schakelen geven mij veel werkplezier”

Ik wilde eigenlijk graag bij de politie werken. Helaas moest ik wachten tot ik 18 was om die opleiding te volgen. Als tussenstap besloot ik eerst de opleiding Orde en Veiligheid te starten. En tijdens een van mijn stages kwam ik erachter dat het werken in het openbaar vervoer echt bij mij past. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot dit te blijven doen. Nu, op mijn 20e werk ik ruim een half jaar met plezier bij GVB.  

Undercover

Als handhaver is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Een situatie kan in een oogwenk veranderen. 

Het ene moment voer je kaartcontroles uit, dan ben je handmatig een wissel aan het maken voor een tram zodat deze verder kan rijden, en op een ander moment moet je iemand reanimeren. Ook kun je kiezen om soms een ‘burgerdienst’ te draaien. Je bent dan soort van undercover. Je gaat dan in je eigen kleding op een probleemlijn of drukke stations controleren op mensen die de regels overtreden. Omdat mensen geen uniform zien, doen ze eerder dingen die niet mogen. Dan mogen wij er ook op handhaven. Die afwisseling maakt voor mij echt dat ik met plezier naar mijn werk ga. 

Schakelen 

Om aan de slag te kunnen als BOA in het openbaar vervoer, heb je BOA domein 4 nodig. Na het afronden van mijn driejarige opleiding Orde en Veiligheid had ik BOA domein 1 behaald, waarmee ik kon werken als handhaver voor een gemeente. 

Na mijn studie ben ik gaan werken bij een OV-bedrijf en daar heb ik mijn BOA domein 4 in ongeveer vier maanden gehaald.
Met dit diploma op zak kon ik direct aan de slag bij GVB. De domein 4 opleiding kun je trouwens ook via GVB volgen.

Vanaf het moment dat ik hier werk voel ik me op mijn plek. Bij GVB hangt een hele gemoedelijke sfeer. Het team is heel leuk; je kunt echt op je collega’s bouwen. Het verdient goed en de werkzaamheden passen heel goed bij mij. Het varieert enorm; je moet wel kunnen schakelen. Dat moet je liggen en ik hou daarvan. 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187