Tessa
Tessa

Handhaver

Service en Veiligheid

“De variatie en het snelle schakelen geven mij veel werkplezier”

Ik ben twintig jaar oud en werk nu ongeveer een half jaar voor GVB. Toen ik begon aan de opleiding Orde en Veiligheid, was ik nog minderjarig. Ik dacht dat dit een goede stap zou zijn richting een carrière bij de politie. Tijdens de opleiding loop je verschillende stages. Een daarvan was in het openbaar vervoer. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot om daar te blijven werken.  

Cursussen volgen

Als je als BOA in het OV wilt werken, heb je BOA domein 4 nodig. Na de opleiding Orde en Veiligheid heb je BOA domein 1. Daarmee kan als handhaver voor een gemeente werken. Ik ben na mijn studie bij een OV-bedrijf gaan werken en heb daar mijn BOA domein 4 gehaald. Dus toen ik bij GVB wilde gaan werken, kon ik meteen aan de slag. Als je dit nog niet hebt, kun je de opleiding ook via GVB volgen. Ze bieden sowieso allerlei cursussen aan die je kunt volgen. Zo heb ik bijvoorbeeld al de cursussen ‘levensreddend handelen’, ‘opvang & nazorg’ en ‘SDR verdacht gedrag herkennen’ gevolgd. 

Undercover 

Bij GVB hangt een hele gemoedelijke sfeer. Ik heb het gevoel dat ik hier goed op mijn plek zit. Het team is heel leuk; je kunt echt op je collega’s bouwen. Het verdient goed en de werkzaamheden passen heel goed bij mij. Het varieert enorm; je moet wel kunnen schakelen. Dat moet je liggen en ik hou daarvan. Het ene moment voer je kaartcontroles uit, dan weer ben je handmatig een spoorwissel aan het maken voor een tram en dan weer moet je iemand reanimeren. Ook kun je kiezen om soms een burgerdienst te draaien. Je bent dan een soort undercover. Je gaat dan in je eigen kleding op een probleemlijn of drukke stations controleren op mensen die de regels overtreden. Omdat mensen geen uniform zien, doen ze eerder dingen die niet mogen. Dan mogen wij er ook op handhaven. Die afwisseling maakt voor mij echt dat ik met plezier naar mijn werk ga. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187