Tsi-Jan
Tsi-Jan

Projectmanagement & PMO

Kantoor

“Wat ik heb geleerd? Projectmanagement is mensenwerk en leiderschap is geen one man army.”

Twee jaar geleden studeerde ik nog en had ik een bijbaantje als evenementen host voor speurtochten en quizzen. Daarbij had ik een keer GVB als klant. Het was zo’n grijze, donkere dag en ik dacht: ze hebben vast geen zin in die speurtocht. Maar ze waren juist superenthousiast. De manager had bovendien voor iedereen een persoonlijk presentje meegenomen. Dat gaf een leuke indruk van het leiderschap bij GVB. Op de borrel achteraf kwam het op m’n Master Projectmanagement en toen kreeg ik de vraag: zoek jij straks nog een baan? Twee maanden later was ik in dienst. Zo snel kan het gaan. 

Direct een netwerk met jonge collega’s 

Ik kon nog net instromen in het Young Talent-programma. Dat is een tweejarig programma voor jonge talenten op gebied van Projectmanagement en Projectondersteuning. Je krijgt onder andere trainingen waarin je bijvoorbeeld werkt aan je persoonlijk leiderschap. Veel mensen denken bij leiderschap dat je vooral anderen moet leiden – dat dacht ik eerst ook. Maar leiderschap begint bij jezelf. Het fijne van het Young Talent-programma is dat je meteen een netwerk van leeftijdgenoten om je heen hebt met wie je kunt sparren. En met je buddy! Mijn buddy Anita heeft me echt supervaak geholpen. Soms kom ik er niet helemaal uit en dan denk ik: “Geen paniek, ik heb Anita nog.” Van haar heb ik geleerd om een stap terug te doen en vertrouwen aan anderen te geven. 

Beginnersfouten maken wordt aangemoedigd 

Toen ik net bij GVB kwam, heb ik alle beginnersfouten gemaakt die er zijn. En dat wordt ook wel een beetje aangemoedigd: durf, en maak fouten. Dat wordt stiekem ook gewaardeerd. Hoe dat zich nu vertaalt naar mijn werk? Als je een probleem hebt is er niet één goed of één fout antwoord. Er is het perspectief van de opdrachtgever, maar ook van andere stakeholders. Als je alle kanten weegt, vind je een gedragen perspectief en met elkaar kies je de weg erheen. Dat heb ik wel geleerd, dat projectmanagement mensenwerk is, en leiderschap geen one man army. 

Afwisselend en tastbaar 

Wat zo leuk is aan dit werk? Elk project is eigenlijk weer een nieuwe baan en elke keer leer je weer iets anders over de organisatie. Van commercie en governance-structuur tot activa en het huisvaderschap over je spullen. Die afwisseling vind ik geweldig, net als dat ik af en toe een andere rol kan pakken. Zo geef ik bijvoorbeeld met een collega een interne training over LEAN en continu verbeteren. LEAN is een methode die zich richt op het verbeteren van klantwaarde door het verminderen van verspilling en het optimaliseren van processen. Maar het allerleukst is dat je werk zo tastbaar is. Alles wat we doen bij GVB zien we ook weer op straat. Met je werk draag je bij aan sociale verbintenis. Dat je bij GVB iets terug kan doen voor de maatschappij, dat maakt dat ik mezelf hier nog heel lang zie werken. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187