Wouter
Wouter

Buschauffeur

Vervoer

'De ervaring die ik opdeed als touringcarchauffeur is heel waardevol en kan ik hier heel mooi meenemen'

“Sinds oktober 2022 werk ik als buschauffeur bij GVB. GVB is een bekende naam; vrijwel iedereen kent het. Het is een echt Amsterdams bedrijf, en met die gedachte ben ik er heel doelgericht op afgegaan.

Ritme van touringcarchauffeur begon mij tegen te staan

In 2018 behaalde ik mijn busrijbewijs en werkte daarna vier jaar als touringcarchauffeur. Gedurende die tijd doorkruiste ik heel Europa, en ik koester prachtige herinneringen aan die periode. Maar het was ook heel intensief, met lange uren en hard werken. Het ritme van twaalf dagen werken gevolgd door twee dagen thuis en dan weer twaalf dagen werken, begon me tegen te staan.

Als chauffeur was ik niet alleen verantwoordelijk voor het sturen van de bus; ik fungeerde tevens als reisleider en gids. Dit betekende dat ik in feite drie rollen in één vervulde, wat best veel energie koste. Voor mij was het grootste struikelblok dat mijn leven voornamelijk uit werk bestond, terwijl ik ook een ander leven naast mijn werk wilde leiden. Mijn privéleven, familie en vrienden, zijn enorm belangrijk voor me.

GVB leek logische volgende keuze

Ik woon in Amsterdam, en toen ik overwoog om een andere baan te zoeken, wilde ik bij GVB werken. Na gesprekken met andere GVB-chauffeurs kreeg ik een zeer positief gevoel. Het voelde als een natuurlijke stap om voor GVB te kiezen.

Meer ruimte voor mijn privéleven nu

In mijn vorige baan was ik altijd aan het werk en nu heb ik veel meer ruimte voor mijn privéleven en dingen die ik belangrijk vind. Ik vind het zo fijn om na mijn dienst naar huis te gaan. Sinds mijn keuze om hier te werken zijn er al zoveel mooie dingen op mijn pad gekomen. Het geeft me een goed gevoel dat ik nu meer balans in mijn leven heb.

Bus rijden net zo vertrouwd als fietsen

Ik geniet enorm van het rijden op de bus. Ik heb in veel grote steden in Europa gereden; het rijden van een bus voelt voor mij net zo vertrouwd als fietsen. Ook ben ik niet bang om in drukke stadscentra te rijden. De ervaring die ik opdeed als touringcarchauffeur is heel waardevol en kan ik hier heel mooi meenemen. Het was echt een luxe dat ik die ervaring al had.

Diversiteit aan reizigers maakt elke dag een feestje

Voor mij is elke dag met de diverse mensen van Amsterdam een feestje. Ik ben bezig met passagiers, maak grapjes en voer gesprekken. De stad heeft zo’n verscheidenheid aan mensen, en ik vind het geweldig om met hen om te gaan. Ik wil altijd dat extra stapje zetten, of het nu gaat om iemand de weg wijzen of gewoon een praatje maken; ik krijg er energie van.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187