Samé
Samé

Test en release manager

IT

“Mijn werk biedt veel leuke uitdagingen op het gebied van testen en kwaliteitsborging”

“Als niemand er iets van heeft gemerkt, heb ik mijn werk goed gedaan”, knipoogt test- en releasemanager Samé. “Ik ben verantwoordelijk voor het test- en releaseproces van GIVA”, vertelt hij. “Dit platform is het hart van de softwaresystemen op bussen, metro’s en trams. Ik doe er alles aan om de uitrol van een nieuwe versie van GIVA geruisloos te laten verlopen.” 

Via GIVA ‘praten’ de verschillende softwaresystemen van de GVB-vloot met elkaar. Als zo’n systeem een update krijgt, doet GVB eerst een acceptatietest. Samé: “Als de acceptatietest goed is verlopen, krijg ik een seintje en plan ik de pilot in. Daarna rollen we de software uit bij een beperkt aantal voertuigen die volgens de normale dienstregeling rijden. We hebben dan de tijd om eventuele kinderziektes op te lossen zonder dat heel veel chauffeurs of reizigers daar last van hebben. Na een succesvolle pilot zorg ik ervoor dat de uitrol wordt ingepland en uitgevoerd. Natuurlijk informeer ik alle betrokken afdelingen binnen GVB over de pilot en de uitrol.” 

Bijdragen aan beter openbaar vervoer 

Samé werkt al sinds 2000 in de ICT. “Ik ben jarenlang consultant geweest, maar de reistijd naar opdrachtgevers werd me te veel. Daarom ging ik op zoek naar een baan in mijn woonplaats Amsterdam. Ik koos voor GVB, omdat ik bij dit bedrijf een bijdrage kan leveren aan beter openbaar vervoer in de stad. Dat vind ik belangrijk.” 

Een gemiddelde werkdag begint voor Samé altijd met overleg. “Na de lunch zet ik de acties uit die tijdens het overleg naar voren zijn gekomen. Bij voorkeur spreek ik de mensen die aan de release meewerken persoonlijk – via Teams of telefonisch. Nóg liever loop ik even langs. Als je elkaar in de ogen kijkt, versterkt dat de samenwerking.” 

Vrijwilligerswerk 

Inmiddels werkt Samé ruim 7 maanden bij GVB. Hij heeft het erg naar zijn zin. “Ik heb fijne collega’s en mijn werk biedt veel leuke uitdagingen op het gebied van testen en kwaliteitsborging. Wat ik ook prettig vind, is dat GVB me de ruimte geeft om mij onder werktijd in te zetten voor JINC. Dit is een organisatie die kinderen tussen de 8 en 16 jaar helpt om een goede start op de arbeidsmarkt te maken. Als carrièrecoach begeleid ik deze jongeren bij het maken van een opleidings- of beroepskeuze. Ik vind het heel fijn dat GVB vrijwilligerswerk ondersteunt en stimuleert.”  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187