Pascal
Pascal

Senior Applicatiespecialist

IT

"Vanaf dag 1 kon ik mezelf zijn bij mijn collega’s, en dat vind ik heel belangrijk."

Sinds juni vorig jaar werk ik bij GVB als senior applicatiespecialist. In eerste instantie dacht ik: GVB?! Mijn indruk was dat het een beetje oud en stoffig was, maar dat is helemaal niet zo. Er zijn juist veel (grote) innovaties en het bedrijf is continu in beweging. Het voelde het meteen als een goede match. Vanaf dag 1 kon ik mezelf zijn bij mijn collega’s, en dat vind ik heel belangrijk. Mijn team bestaat uit diverse mensen, met verschillende sterke punten. Dit zorgt ervoor dat we goed op elkaar aansluiten en een compleet team vormen. We streven ernaar om de ervaring voor onze medewerkers en reizigers te verbeteren. De drive is er!  

Wij beheren best cruciale systemen

Binnen de IT-afdeling van GVB zijn er verschillende Agile-teams, en ik maak deel uit van team Exploitatie. Wij ondersteunen de systemen die te maken hebben met de exploitatie (uitvoeren van de dienstregeling). Dit omvat het aanmelden van de bestuurders aan de start van hun dienst, waardoor de bestuurder weet welk voertuig is ingepland en het bestuurders(informatie)scherm in het voertuig. De systemen waar de verkeersleiding mee werkt vallen hier ook onder, en het ‘naar buiten’ sturen van reisinformatie voor de reizigers. Wij beheren dus best cruciale systemen. 

Dat geeft betekenis aan mijn werk

Daarnaast ben ik betrokken bij het nieuwe Battery Management System (BCMS) voor de elektrische bussen. Amsterdam streeft naar volledig emissievrij vervoer. Daarvoor hebben we voldoende laadpalen nodig en moeten de bussen slim worden opgeladen. Dit project draait vooral om intelligent opladen en efficiënt gebruik van middelen.  Wat ik erg waardeer, is dat de impact van mijn werk direct zichtbaar is. Dat geeft betekenis aan mijn werk. Het is hier heel duidelijk wat je bijdraagt. Ik vind het heel leuk dat ik met slimme oplossingen de exploitatie kan ondersteunen.  

Prettige bedrijfscultuur waar ik me thuis en veilig voel

Sinds het begin van dit jaar maak ik deel uit van het bestuur van het Roze Netwerk. We zetten ons in zodat iedereen binnen GVB, én onze reizigers zichzelf kan zijn. Het is inspirerend om te zien dat de directie ons steunt en ons vrijwel alle ruimte geeft om ideeën uit te werken. Wat GVB voor mij zo aantrekkelijk maakt, is de prettige bedrijfscultuur waar ik me thuis en veilig voel. Het is een diverse omgeving en er zijn volop kansen om door te groeien. Als je laat zien dat je iets wilt en kunt, krijg je die kansen. Veel mensen blijven hier lang werken vanwege de groeimogelijkheden, en dat spreekt mij enorm aan. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187