Annaca
Annaca

Applicatiespecialist

IT

“Het mooiste is wanneer je in Amsterdam op straat loopt en beseft dat je bijdraagt aan een soepel OV”

Ik maak deel uit van het IT-team Exploitatie. Wij ondersteunen de systemen die ervoor zorgen dat onze voertuigen de dienstregeling kunnen rijden. Dan kun je denken aan het aanmeldsysteem voor chauffeurs. Hierin kunnen zij hun lijndienst en toegewezen voertuig terugvinden. Maar ook het bestuurdersscherm waar omleidingen op te zien zijn en de systemen die de verkeersleiding gebruikt om de voertuigen te kunnen volgen. Bij een systeemstoring moeten wij ervoor zorgen dat het probleem snel wordt opgelost en onze collega’s zo snel mogelijk ongehinderd hun werk kunnen voortzetten.   

De perfecte balans 

Samen met mijn collega’s beheer ik bedrijfskritische applicaties voor de voertuigen. In ons team zitten allemaal specialisten met ieder hun eigen competenties.  

Een aantal van ons zijn functioneel heel sterk. Zij begrijpen goed wat de klant wil en voeren hun taken uit binnen specifieke werkgebieden, zoals het beheren van belangrijke applicaties om voertuigen te volgen en te parkeren. Anderen weten vooral veel van technische zaken, zoals mobilofoons, servers en systeembeheer, of zijn weer goed in het analyseren van problemen. Iedereen beschikt over algemene kennis van alle applicaties die wij beheren, maar ieder heeft ook zijn eigen specialistische kennis van bepaalde applicaties. Samen vullen we elkaar aan bij projecten en urgente situaties. De saamhorigheid, de manier van samenwerking en hulpvaardigheid op de afdeling is groot. We kunnen heel hard werken en tegelijkertijd enorm veel plezier hebben. Dat is voor mij de perfecte balans. 

De basis moet goed zijn  

Achter je bureau kun je niet altijd bepalen wat iemand nodig heeft om het werk goed te kunnen uitvoeren. Daarom draai ik soms diensten mee met mijn collega’s uit de operatie. Dan zit ik bijvoorbeeld een halve nacht bij de verkeersleiding. Zij zorgen ervoor dat de voertuigen op straat veilig blijven rijden en we reizigers kunnen blijven vervoeren. Wanneer er een ongeluk gebeurt, moeten zij dit in een systeem invoeren, ritten inkorten en bestuurders informeren. Dankzij hun input kunnen wij applicaties en software weer doorontwikkelen. 

Bijdragen aan een soepel OV 

Hoe mooi is het wanneer je in Amsterdam op straat loopt met het besef dat je bijdraagt aan het soepel verlopen van het openbaar vervoer? Ik kan het dan niet laten om te checken of alles goed werkt, van de borden waar de reizigersinformatie goed op moet staan, tot of de omroep te hard of te zacht staat. Dan ben ik enorm trots dat alles werkt. Uiteindelijk zorg je voor een beleving voor de reiziger en dat zij goed en op tijd hun bestemming bereiken. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187