Gilian
Gilian

Metrobestuurder

Vervoer

'De overstap van taxi naar metro gaf me heel veel rust. Nu kom ik zo relaxed thuis na mijn dienst.'

“Een paar jaar geleden ging het niet zo goed met het bedrijf waar ik als taxichauffeur voor werkte. Na een paar jaar te hebben gewerkt als taxichauffeur, begon ik toch wel een beetje om me heen te kijken. Ik wilde heel graag blijven vervoeren. Ik had al langer een oogje op GVB en ben gaan solliciteren als metrobestuurder. Het voelde meteen als een fijn bedrijf. Ik heb ook specifiek voor metrobestuurder gekozen, want ik was het rijden in het verkeer en de gekte in de stad zat; het was mooi geweest.

Zit hier op mijn plek

De overstap van taxi naar metro gaf me heel veel rust. Nu kom ik zo relaxed thuis na mijn dienst. Daarbij verdient het ook goed als metrobestuurder. Ondertussen werk ik hier alweer 5 jaar en ik zit hier hartstikke op mijn plek. Ik hoef hier niet meer weg, hoor! Het is heerlijk in de metro in mijn eigen cabine. Wat het zo mooi maakt, is de rust die je tijdens het rijden ervaart. Je weet wat je moet doen en waar je heen gaat.

Je krijgt hier de kans om door te groeien

Voordat je op de metro mag rijden moet je een opleiding volgen. Dat was wel even goed opletten. Vooral in het begin was het wel pittig. Je hebt bijna geen ervaring vooraf, tenzij je ergens anders op de metro hebt gereden of treinmachinist bent geweest. Je bouwt verder nergens ervaring op als metrobestuurder. Je hoort termen zoals ATC, een vrijbalk en PVR. In het begin heb je geen idee wat dat is. Maar na die eerste week werd het langzaam duidelijk en ineens heb je het. Dan is het duidelijk. En dat gold ook voor de rest van mijn klas. Je denkt misschien van tevoren: dat doe ik wel even. Maar onderschat het niet, hoor.

De balans tussen werk en privé is hier hartstikke fijn. Als het rijden ooit saai wordt, kan ik ook overwegen om naar een andere functie te kijken. Je krijgt hier de kans om door te groeien.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187