Gunther & Joël
Gunther & Joël

Trambestuurders

Vervoer

“De opstapplaats is een kwartiertje van ons huis, hoe luxe is dat?”

Ze woonden in Zeeland en in Antwerpen en ze kenden elkaar eigenlijk nog maar net. Hoe werden Joël en Gunther dan plotseling allebei trambestuurder bij GVB? En dan ook nog eens op dezelfde tram in Amsterdam? “Ja, dat was ook eigenlijk de bedoeling niet!” 

Op zoek naar een baan in Amsterdam

De ontmoeting was op een feestje in een karaokebar in Antwerpen, waar Gunther werkte en Joël nog studeerde. “Het klikte meteen.” Zo goed zelfs, dat als Joël pas drie maanden later wil solliciteren naar een baan als steward, Gunther eigenlijk geen moment hoeft na te denken: “Hij moest dan binnen een uur op Schiphol kunnen zijn en dat ging vanuit Antwerpen niet lukken. Ik zei: als je dat wil, moet je dat doen. Dan ga ik ook in Amsterdam op zoek naar een baan.”  

Allebei trambestuurder

En die baan, dat werd trambestuurder bij GVB. Maar voor hen alle twee dus. “Het was nooit het plan dat Joël ook trambestuurder zou worden, maar zijn sollicitatie bij de luchtvaartmaatschappij liep op het laatste moment stuk. Daar zaten we dan, in Amsterdam. Met een hoge huur en maar één inkomen. Toen ben ik zo brutaal geweest om Joël ook als trambestuurder aan te dragen.”  

Een kleine man op een grote tram

Gunther had al eens een tijdje op een tram gereden in Antwerpen, dus hij was bij GVB al snel als een vis in het water. “Same gig different country,” lacht hij, “al moest ik de stad natuurlijk wel even leren kennen.” Voor Joël zijn de eerste ritten op de tram in Amsterdam een stuk spannender. “Voor mij was het natuurlijk allemaal nieuw. Ik was net 21 en had geen idee wat er allemaal bij kwam kijken.” Gunther grapt: “Een kleine man op een grote tram.” 

“Eigenlijk zou ik maar een jaartje blijven”

En nu doen ze het al jaren met plezier: “Het contact met de mensen is leuk en het is lekker zelfstandig werken. Omdat we nu allebei op lijn 25 zitten, kunnen we samen van en naar het werk. De opstapplaats van onze lijn een kwartiertje van ons huis, hoe luxe is dat?” En ook Joël bevalt het, dus steward worden staat voorlopig in de ijskast: “Eigenlijk zou ik maar een jaartje blijven en het dan nog eens proberen.” Hij lacht: “Dat is nu zeven jaar geleden!” 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187