Khadija
Khadija

Buschauffeur

Vervoer

'Ik zie gelukkig steeds meer vrouwen achter het stuur'

Toen ik twintig jaar geleden als buschauffeur begon, waren er niet veel vrouwelijke collega’s. Mijn zoon was nog klein. Als werkende vrouw is het altijd een behoorlijke puzzel om alles rond te krijgen, maar bij mijn toenmalige werkgever kreeg ik aangepaste diensten om werk met wisselende diensten en de zorg voor een jong kind te combineren. Bij GVB houden ze hier ook rekening mee. Je kunt vragen of je ingepland kan worden op vroege diensten, zodat je ’s avonds thuis kunt zijn bij je kind(eren). Negen van de tien keer lukt dit.   

Avonddiensten zijn mijn favoriete diensten

Mijn zoon is inmiddels volwassen, dus het maakt niet uit of ik ochtend-, middag-, avond-, of nachtdienst heb. Avonddiensten zijn mijn favoriete diensten. Overdag heb ik dan lekker de tijd om sporten. Dat is heel belangrijk voor mij. Zeker als buschauffeur heb je toch een zittend beroep, dus bewegen en fit blijven is belangrijk. Ik ga zo’n drie keer per week met een groep vrouwen sporten. Er doen ook een aantal collega’s mee. Dat is heel gezellig! We volgen dan een les bodyshape of bodypump. Ik ga ook altijd op fiets naar mijn werk. En na werktijd vind ik het altijd fijn om nog even te relaxen voor ik ga slapen. Beetje Netflix kijken, kopje theedrinken en Facebook checken.

Steeds meer vrouwen achter het stuur

Ik zie gelukkig steeds meer vrouwen achter het stuur, maar het mogen er wat mij betreft nog meer worden. In de bus word ik regelmatig aangesproken door vrouwen. Zij vertellen mij dan dat ze ook best buschauffeur willen worden, maar het niet echt durven. Tegen alle vrouwen die twijfelen, wil ik zeggen: je met het gewoon doen! Het is harstikke leuk en helemaal niet eng om de bus te besturen! Ik vind het erg leuk om de bus door de drukke straten te rijden en vooral om mensen veilig bij elkaar te brengen. Daar haal ik voldoening uit! 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187