Hessel
Hessel

Schipper

Vervoer

'De combinatie van varen en de mensen die je tegenkomt is erg leuk'

Ik werkte in de visserij en het waren economisch slechte tijden. Mijn huidige baas kon op dat moment een ander vaartuig kopen, waardoor ik op zoek moest naar ander werk. Hoewel ik kon terugkeren naar de visserij, voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws. Als visser was ik altijd van huis en ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan.

Ik besloot wat e-mails te versturen en via een uitzendbureau kreeg ik de mogelijkheid om bij GVB te komen werken op de pont. Nieuwsgierig geworden, ging ik kijken hoe het zou zijn. Na die eerste dag wist ik, dit bevalt mij meteen goed!

Alweer 12 jaar in dienst

Een van de redenen waarom ik zo enthousiast was, is het dynamische karakter van Amsterdam. Je ontmoet hier mensen van allerlei achtergronden en je werkt samen met verschillende collega’s. In tegenstelling tot werken op een kotter, waar je vaak als zzp’er actief bent, is bij GVB alles goed georganiseerd. Ik ben erg blij met de goede regelingen op het gebied van salaris, pensioen en toeslagen. En ondertussen werk ik alweer 12 jaar met veel plezier in dienst bij GVB.

Puzzelen

Als schipper vaar je elke dag op een andere lijn. Onze belangrijkste taak is om mensen veilig naar de overkant te brengen, en dat doen we op een zo rustig mogelijke manier. Het IJ kan soms behoorlijk druk zijn met andere scheepvaart, waardoor het essentieel is om goed overzicht te bewaren en gevaarlijke situaties te vermijden. Af en toe is het puzzelen hoe je erdoor heen moet. Dat maakt het werk ook gelijk leuk.

Gevoel van vrijheid

De combinatie van varen en de mensen die je tegenkomt is erg leuk. Je ziet vrolijke toeristen die volop genieten van de stad en mensen die zich haasten naar hun werk. Het water van Amsterdam is levendig en bruisend, en dat vind ik mooi om te ervaren.

Wat het nog leuker maakt, is de afwisseling met collega’s. Elke dag werk je met iemand anders samen, wat het werk dynamisch en gezellig maakt. Ook de weersomstandigheden zijn iedere dag anders waardoor geen dag hetzelfde is. En hoewel je binnen zit, heb je toch het gevoel dat je buiten bent. Het uitzicht over het water en de ruimte om je heen geven je een gevoel van vrijheid en verbondenheid met de omgeving.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187