Jimmy
Jimmy

Trambestuurder

Vervoer

“Twaalfduizend rondjes op de tram en ik geniet nog iedere dag van elk rondje”

Hoewel hij er zelf niet veel waarde aan hecht, bereikt Jimmy in mei een belangrijke mijlpaal bij GVB: zijn 12,5-jarig werkjubileum. De trambestuurder rekent snel uit dat hij dan ongeveer twaalfduizend rondjes op de tram moet hebben gemaakt. “Ik geniet nog iedere dag van elk rondje.” 

Met plezier op de ‘toeristenlijn’ 

 Tot zijn grote vreugde is lijn 2 sinds zes jaar zijn vaste lijn. “Veel toeristen nemen die lijn en ik geniet enorm van het contact,” verklaart hij. “Ik vervoer Italianen, Engelsen, Amerikanen, noem maar op. Ze willen alles weten en zien van Amsterdam. Ik help hen graag een beetje op weg richting bijvoorbeeld een museum, kerk of het Leidseplein.” 

Van achter in de tram naar een plek voorin 

Jimmy had al eerder werkervaring met toeristen opgedaan. Na zijn schooltijd werkte hij in de bioscoop en vervolgens op de luchthaven. Bij het GVB kreeg hij de mogelijkheid om een vaste baan als conducteur te krijgen. “Daar was ik erg blij mee, maar na een paar jaar wilde ik van een plek achter in de tram naar een plek voorin. Dat leek me machtig mooi.” 

Alle begin is moeilijk 

Na een sollicitatieprocedure en een interne opleiding van acht weken was het dan eindelijk zover. Jimmy had een spannende, lastige start. “Binnen zes maanden had ik al twee aanrijdingen. Alleen blikschade en niet mijn fout, maar ik stond wel te shaken hoor. Gelukkig werd ik goed opgevangen door OV Zorg. Het echte werk begint pas als je kilometers gaat maken hè. Gelukkig gaat het nu helemaal goed en heb ik sindsdien geen enkel voorval meer gehad.” 

Opties om door te groeien 

Na 12,5 jaar heeft Jimmy helemaal zijn draai gevonden bij GVB. Samen met zijn leidinggevende onderzoekt hij momenteel de mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie. “Wie weet is een leidinggevende functie ook wel iets voor mij of vind ik het leuk om bij een andere afdeling te werken zoals OV Zorg of het Serviceteam.” Lachend voegt Jimmy toe: “Het zou zomaar kunnen dat ik ook nog mijn 25-jarig jubileum bij GVB haal.” 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187