Jolanda
Jolanda

Tramconducteur

Vervoer

“Serviceverlening vind ik het allerleukste wat er is!"

De serviceverlening die ik als tramconducteur kan bieden, vind ik het allerleukste wat er is! Het is geweldig om door Amsterdam te rijden, vooral met kerst, met al die lichtjes. Het is zo mooi. Het is altijd gezellig in de tram. Ik maak graag een praatje met de mensen, en toeristen vind ik helemaal fantastisch. Laatst had ik een stel twee dagen achter elkaar in mijn tram. Die man komt naar me toe en vraagt ‘Mag ik een selfie met jou maken?’ Ja, natuurlijk mag dat! Ik geloof dat ik al op heel veel foto’s sta van mensen uit Japan en Taiwan.  

Knopen doorhakken 

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik bij GVB terecht. Daarvoor werkte ik 36 jaar bij een drogisterij. Ik begon daar op jonge leeftijd, en ik wist al dat ik dit beroep niet tot mijn pensioen zou kunnen blijven doen, vanwege mijn slechte benen. Op een gegeven moment kon ik nog maar anderhalf uur staan. Toen moest ik een knoop doorhakken en beslissen of ik iets anders zou gaan doen. 

Serviceverlening

Toen zei mijn zoon, ‘Mam, waarom ga je niet als conducteur op de tram werken?’De service die je verleent in een winkel en het praatje dat je maakt, is eigenlijk hetzelfde.  

Toch zag ik er tegenop, omdat ik zo lang in de winkel heb gewerkt. In mijn beleving kon ik niets anders dan dat. Maar het tegendeel is bewezen. Voor duizend procent vind ik het zo enorm leuk. Ik zit echt op mijn plek en ben blij dat ik de stap heb gemaakt. Ik heb er geen minuut spijt van. Van mij mogen ze zelfs ‘s nachts met de tram rijden. Zo leuk vind ik het. Ook door het team waarin ik werk. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, hoorde ik erbij. Ik werd gelijk opgenomen in de groep.  

Geen stress meer

Ik doe het nu anderhalf jaar en ik hoop dat ik over tien jaar nog steeds zo praat. Ik sta heel positief in het leven, en ik denk dat ik dat ook uitstraal. Mijn lijf is ook heel blij met me. Als je van tevoren weet dat je maar maximaal anderhalf uur op je benen kunt staan, geeft dat al zoveel stress. Dat is niet fijn. Daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Ik ben ontspannen en vind het heel fijn dat ik dit werk kan doen. 

 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187