Sahiem
Sahiem

Buschauffeur

Vervoer

'Als Amsterdammer lekker door mijn eigen stad rijden'

Tussen 2015 en 2020 heb ik mijn eigen taxibedrijf en een aannemersbedrijf gehad. Die bedrijven heb ik verkocht. Ze liepen goed, maar het was mooi geweest. Ik wilde niet wachten tot mijn pensioen om van het leven te gaan genieten, dus ben ik samen met mijn vrouw gaan reizen. Dat was achteraf gezien een goede timing, want corona brak toen net uit. Het reizen was hierdoor wel iets anders dan normaal, maar we zijn in Zuid-Afrika, Qatar, Thailand en Cambodja geweest.

Terug op de bus

Toen ik terugkwam was de grote vraag: wat ga je doen? Weer voor jezelf beginnen of bij een bedrijf werken? Het werd het laatste, want als je een eigen bedrijf hebt ben je 24/7 bezig. En dat wilde ik niet meer. Omdat ik van 2005 tot 2013 in het streekvervoer heb gewerkt, besloot ik weer als buschauffeur te gaan solliciteren. Als buschauffeur is je rooster afgebakend, je hebt veel vrijheid, je bent buiten. Het is een heel relaxte baan.

In mijn eigen stad

Ik was met GVB en een andere busmaatschappij in gesprek. En toen heb ik voor GVB gekozen. Ik ben een geboren Amsterdammer, dus hoe fijn is het dat ik nu door mijn eigen stad kan rijden en daar ook nog ook voor betaald te worden!

Herinneringen aan bepaalde plekken

Omdat ik hier vandaan kom, heb ik herinneringen aan bepaalde plekken. Het Andreas Ziekenhuis (nu OLVG Ziekenhuis) in West bijvoorbeeld, daar ben ik geboren. Of de Cornelis Lelylaan, omdat ik daar vroeger heb gewoond. Mijn kinderen zijn daar opgegroeid. Bij de lunchroom op de hoek van het Sierplein kun je de lekkerste clubsandwich van Amsterdam eten.

Nieuwe plekken ontdekken

Toch ontdek ik door het werk nog steeds nieuwe plekken in Amsterdam. Bijvoorbeeld KNSM-eiland in Noord. Dat kende ik helemaal niet zo goed. Ik vind het supermooi daar met het water. Ook IJ-zijde op Centraal Station vind ik een heel mooie plek. Als ik daar dienst heb, ga ik altijd even aan het water zitten en een broodje eten. Omdat je door heel de stad komt, zie je ook dat elk stadsdeel, elke wijk zijn eigen kenmerken heeft.

Alleen code 95 en interne opleiding

Omdat ik al rijbewijs D had hoefde ik alleen mijn code 95 opnieuw te halen. En een korte, interne opleiding om alle buslijnen te leren kennen. Als echte Amsterdammer had ik natuurlijk al veel kennis van de wegen en straten. Dat was heel handig tijdens de interne opleiding. Als buschauffeur doe je goed werk. Mensen moeten naar hun werk, naar hun afspraak. Je bent de motor van de maatschappij!

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187