Raoul
Raoul

Buschauffeur

Vervoer

'Ik ben blij dat ik mij heb laten omscholen tot buschauffeur'

Op mijn 42ste heb ik mij om laten scholen tot buschauffeur. Daarvoor werkte ik als taxichauffeur. Ik heb als klassieke taxichauffeur gewerkt, dus echt op straat rondrijden. Maar het grootste gedeelte werkte ik als taxichauffeur voor mensen met zorgindicatie. Je klanten zijn dan mensen die speciaal vervoer nodig hebben, bijvoorbeeld om in het ziekenhuis een chemokuur te volgen. De grootste verschillen? Toen had ik één op één contact met een klant en in de GVB-bus zitten heel veel klanten. Ook reed ik toen in heel Noord-Holland en nu alleen in Amsterdam. Maar die ervaring met contact met klanten en mijn straten- en wegenkennis komen mij nu goed van pas als buschauffeur!

Ik dacht gewoon ineens: ik word buschauffeur

Er is niet echt een specifieke reden waarom ik mij heb laten omscholen. Ik dacht gewoon ineens: ik word buschauffeur. Dus ik heb gereageerd op een advertentie. Verschillende testen gedaan, gesprekken gevoerd en toen mocht ik aan de opleiding beginnen. Als zij-instromer moet je dan eerst je groot rijbewijs halen, daarna je code 95 (een certificaat om mensen te mogen vervoeren) en daarna volgt nog een interne opleiding van GVB om alle buslijnen te leren kennen.

Zit op mijn plek bij GVB

De opleiding is niet moeilijk, maar je moet wel de tijd investeren die GVB zegt dat je moet investeren. Ze zijn heel ervaren met het opleiden van buschauffeurs, dus als je je houdt aan het leerschema en je leert wat je moet leren, dan is het prima te doen. Het moeilijkste vind ik eigenlijk de wisseldiensten. Daar heb ik echt aan moeten wennen! Maar ook hiervoor geldt: geef het tijd en dan komt het goed. Ik ben heel blij met mijn overstap naar GVB. De collega’s zijn leuk. Ik voel me gewaardeerd, heb mijn draai gevonden. Ik zit echt op mijn plek. Wie weet wat de toekomst binnen GVB nog meer voor mij in petto heeft!

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187