Patrick
Patrick

Teammanager Bus 

Management

“Het is anders leidinggeven dan in de supermarkt”

Ik heb jarenlang in de supermarktbranche gewerkt, waar mijn werkzaamheden zich binnen vier muren afspeelden. Hier gaf ik leiding aan voornamelijk jonge mensen. 

Nieuwe uitdaging

Na al die jaren in de supermarktbranche was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ook wilde ik een betere balans tussen werk en privé. Op LinkedIn zag ik de vacature voor teammanager vervoer voorbijkomen. Nadat ik op gesprek was geweest heb ik een dagje meegelopen om de sfeer te proeven. Ik was erg enthousiast.   

Leidinggeven bij GVB is heel anders. Mijn team, bestaande uit ongeveer 50 buschauffeurs, is verspreid over heel Amsterdam. Zij rijden door de hele stad. Dit zijn ook geen pubers, maar mensen van verschillende leeftijden, zowel jong als oud.  

Complimenten en klachten

In mijn werk als teammanager kijk ik onder andere naar uitval van onze bussen en de dienstverlening. Met mijn collega’s bespreken we deze uitval en kijken we naar oplossingen voor in de toekomst. 

Daarbij krijgen we ook klachten en complimenten van reizigers. Ik zorg dat deze bij de juiste bestuurders terechtkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bus te vroeg is weggereden, of dat een bus te hard heeft gereden en ook dat een reiziger een buschauffeur complimenteert over diens gastvrijheid. 

Mijn draai gevonden 

Wat me opvalt, is dat iedereen binnen GVB heel erg betrokken is, zowel bij het bedrijf zelf als richting de reizigers. Ook is iedereen altijd bereid om te helpen. Omdat de mensen in mijn team zowel dag-, avond- en nachtdiensten draaien, terwijl ik voornamelijk dagdiensten werk, is het een uitdaging om zichtbaar te blijven voor mijn team. Daarom probeer ik één keer per week met iemand uit mijn team mee te rijden. Zo kan ik zien wat hen bezighoudt en wat zij nodig hebben. Ik ben nu een aantal maanden bezig en ik merk dat ik steeds meer mijn draai vind! 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187