Sander
Sander

Metrobestuurder

Vervoer

“Ik zocht een fijne werkplek met wat meer rust. Die plek vond ik op de metro.”

Ik keek naar de uitzendingen over de Noord/Zuidlijn op AT5 en wist meteen: dat is het! Ik zag hoe de tunnel werd gebouwd, kreeg een goede indruk van GVB en zag hoe de cabines van de metro eruitzagen. Het leek me een prachtig bedrijf om voor te werken. 

Perfecte balans tussen rust en interactie 

Na 25 jaar in de zorg te hebben gewerkt als zorgcoach van mensen met autisme en gedragsstoornissen, verdween helaas het plezier in mijn werk. Het draaide steeds meer om rapportages en steeds minder om mijn cliënten. Ik voelde sterk de behoefte iets anders te gaan doen, op een fijne werkplek met wat meer rust. Die plek vond ik op de metro. 

Vanaf dag één voel ik een match met GVB. Ik breng letterlijk reizigers van A naar B, maar op de metro is het nooit saai. Het contact met de mensen op de perrons is erg fijn. Van een welgemeend goedemorgen om 4.45 uur tot een klopje op de deur als bedankje omdat ik even heb gewacht voor iemand die de trap op holde. Die kleine gebaren maken mijn dag. Daarnaast mag ik op een unieke plek plaatsnemen, voorin de metro. De rust in de cabine is heerlijk.  

Stiekem gaat het over veel meer 

Ik ben zelf op figuurlijke wijze van A naar B gegaan, van zorgcoach naar metrobestuurder, en ben daarin goed begeleid door GVB. Ik vind het leuk om nu zelf nieuwe collega’s op hun route te begeleiden. Ik ben een van de praktijkbegeleiders en ondersteun bij het opleiden van nieuwe collega’s. Ook wanneer iemand interesse heeft om metrobestuurder te worden, ondersteun ik. Zo bel ik sollicitanten die meer informatie willen over de functie: ik vraag wie ze zijn en waar ze graag naartoe willen, en ik geef praktische informatie over hoe de werkdag eruitziet en wat de opleiding inhoudt.  

Ik zie Amsterdam wakker worden en weer gaan slapen 

Deze baan heeft me veel gebracht. Ik vind het hier echt leuk en ben elke dag dankbaar dat ik weer in mijn cabine mag plaatsnemen. Het is geweldig om Amsterdam wakker te zien worden, de levendigheid van de stad te ervaren en haar vervolgens weer te zien slapen.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187