Stap over en kom werken als schipper bij GVB

Wil jij werken op het water, zonder dagen van huis te zijn? Zoek je een baan in een fijn team, met goede arbeidsvoorwaarden en zekerheid? En houd je van de sfeer en dynamiek in Amsterdam? Stap dan nu over. Of je nou in vaste dienst wilt, liever via een uitzendbureau werkt of als zzp’er? Wij hebben een mooi voorstel voor jou!

 

Als schipper in vaste dienst verdien je een goed salaris met hoge roostertoeslag en meer extra's
Afwisselend werk op 't Amsterdamse IJ en op het Noordzeekanaal
Werk flexibele diensten in een duidelijk rooster
Ervaar de unieke sfeer en dynamiek van Amsterdam
Geniet van een goede werk/privé balans, met tijd voor thuis!
GVB-veren_D4A9404

Wil jij werken op het water, zonder dagen van huis te zijn? Zoek je een baan in een fijn team, met goede arbeidsvoorwaarden en zekerheid? En houd je van de sfeer en dynamiek in Amsterdam? Stap dan nu over. Of je nou in vaste dienst wilt, liever via een uitzendbureau werkt of als zzp’er? Wij hebben een mooi voorstel voor jou!

 

Als schipper in vaste dienst verdien je een goed salaris met hoge roostertoeslag en meer extra's
Afwisselend werk op 't Amsterdamse IJ en op het Noordzeekanaal
Werk flexibele diensten in een duidelijk rooster
Ervaar de unieke sfeer en dynamiek van Amsterdam
Geniet van een goede werk/privé balans, met tijd voor thuis!
GVB-veren_D4A9590

Afwisseling en dynamiek

Welkom aan boord! Als schipper op de veerverbindingen van het IJ en het Noordzeekanaal ben jij dé kapitein die onze reizigers verbindt. Jij vaart ze veilig en comfortabel naar hun bestemming.

Dagelijks vervoer je duizenden reizigers tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Noord of over het Noordzeekanaal. Er stappen toeristen, forensen, scholieren, dagjesmensen met diverse achtergronden en leeftijden op de pont. Allemaal onderweg naar hun eigen bestemming. En jij helpt hen daar te komen.

Je vaart elke dag op een andere pont, met andere collega’s en op verschillende tijdstippen. We hebben 11 veerverbindingen in totaal (op het Noordzeekanaal zelfs volledig elektrisch). Dat maakt jouw werk afwisselend.

GVB-veren_D4A9546

Een schipper staat nooit alleen

Als schipper werk je nooit alleen. Je werkt altijd samen met een collega-schipper. Samen zorgen jullie ervoor dat de overtochten van onze reizigers soepel verlopen. Daarnaast staat er een heel team naast je. Denk aan de verkeersleiding, het teammanagement, planners en natuurlijk ook andere schippers en pontwachters. We zijn trots op deze teamspirit. Met veel plezier werken we samen aan een bereikbaar Amsterdam.

 

 

Praktische informatie

Wil jij weten hoe de opleiding, het rooster en de diensten eruit zien als je komt werken bij GVB?

Hoe ziet het interne opleidingstraject van een schipper eruit?
Je eerste dag is een introductiedag op de ponthaven in Amsterdam. Je maakt kennis met je mentor, krijgt uitleg over onze schepen en krijgt een rondleiding in onze ponthaven (de thuisbasis voor al onze vaarten over het IJ). Naast dat we hier onze ponten stallen die niet varen, vindt hier ook klein onderhoud aan de ponten plaats, zitten hier onze kantoren voor de afdeling planning. Er is ook een kantine. Na je introductiedag ga je samen met je mentor drie dagen op het IJ oefenen om te wennen aan onze schepen. Dit is nog met een pont zonder reizigers. Hierna volgen nog twee opleidingsdagen in Velsen, Buitenhuizen en Zaandam, want GVB verzorgt ook de veerdiensten over het Noordzeekanaal.
Hoe ziet het rooster van een schipper eruit?
We zijn een 24-uurs bedrijf, dus je werkt zowel ochtend-, middag-, avond,- als nachtdiensten. Je rooster is een jaar van tevoren bekend, zodat je rekening kunt houden met je thuissituatie.
Wat zijn de werkdagen van een schipper?
Wij varen 7 dagen per week. Omdat we een 24-uursbedrijf zijn wisselen de diensten. Omdat je altijd met zijn tweeën vaart, ben je één uur aan het varen en het andere uur help je mee, maar vaar je niet. Een dienst duurt maximaal 10 uur, maar kan ook korter zijn.
GVB-veren_D4A9857

Dit neem je mee

Naast een groot verantwoordelijkheidsgevoel, actieve houding en een flinke dosis stressbestendigheid, heb jij genoeg bagage om de overstap naar deze baan te maken, want je:

  • Bent in het bezit van een Groot Vaarbewijs en Marifooncertificaat.
  • Hebt een Radar-diploma of haalt dit diploma via GVB (bieden we aan als je in dienst wilt komen).
  • Hebt minimaal mbo werk- en denkniveau.
  • Kunt goed Nederlands spreken en lezen
  • Komt in aanmerking voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Kunt (eventueel met bril of lenzen) verkeer, kleuren en signalen uitstekend zien.
  • Bent collegiaal en oplossingsgericht.

Dit bieden wij jou

Goed salaris en voorwaarden

Een goed salaris op maat op basis van jouw werkervaring van minimaal € 3.139,- en maximaal € 3.538,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 6). Hier bovenop krijg je nog een roostertoeslag van 25,5% bij een fulltime contract en compensatie-uren in verband met wisseldiensten. Ook ontvang je nog een 13e maand, 8,33% vakantiegeld, €77,06 bijdrage aan je ziektekostenverzekering en een goed geregeld pensioen.

 

 

Gratis reizen met het OV van GVB

Als GVB-medewerker kun je gratis onbeperkt reizen met het openbaar vervoer van GVB, ook privé. En je familieleden kunnen met korting reizen.

Bijdrage aan Amsterdam

Amsterdam wordt steeds drukker. Het openbaar vervoer is onmisbaar om Amsterdam bereikbaar te houden, ook over het water. Als schipper zorg je ervoor dat dat reizigers snel en veilig op hun bestemming komen.

Duidelijk rooster

Je werkt in een duidelijk rooster met flexibele diensten (ochtend,- middag,- avond,- en nachtdiensten) van maximaal 10 uur. Tijdens je dienst ben je telkens één uur aan het varen en het andere uur sta je stand-by. Je rooster is een jaar van tevoren bekend. Met deze duidelijkheid over je werktijden, kun je je werk- en privéleven goed op elkaar afstemmen.

Verbind de wereld in Amsterdam

Ieder mens heeft een eigen bestemming en brengt een eigen verhaal met zich mee. Iedere medewerker bij GVB draagt bij aan de reis die zij maken. We verzorgen dagelijks het vervoer voor honderdduizenden mensen in en rond Amsterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Samen verbinden we een wereld aan lijnen, verhalen en mensen. Je ziet onze bussen, metro’s, trams en veerponten. Maar wij zijn meer dan dat. Achter de schermen schuilt een dynamische wereld waarin onze medewerkers in allerlei rollen ervoor zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Als werkgever willen wij elke medewerker verbinden met onze koers: een belangrijke bijdrage leveren voor een leefbare en bereikbare stad. Ga je mee?

Kom kennismaken

Heb je interesse in de functie schipper, maar wil je eerst even met iemand spreken, kennismaken met wat collega's of een keertje meevaren? Je bent van harte welkom! Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Kennismaken
GVB-Veren-Bibi1

Is GVB jouw volgende bestemming?

Is GVB jouw volgende bestemming? Vul je gegevens in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Vul het sollicitatieformulier in

Laat je gegevens achter via het formulier op deze website en houd je telefoon en e-mail in de gaten!

Telefoongesprek

Wij bellen je uiterlijk binnen één week op om een afspraak te maken om persoonlijk kennis te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Zijn we na de kennismaking allebei enthousiast, dan maken we afspraken over jouw contract, arbeidsvoorwaarden en opleiding en spreken een startdatum af. Welkom aan boord!

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen over deze functie? Of wil je een keertje meevaren? Neem dan contact op met onze recruiter

Anisha Goeptar afbeelding
Anisha Goeptar
Recruiter Exploitatie & Management

Meer weten?

Stel hier al je vragen

Hoe lang duurt het voordat ik als schipper kan starten?
De startdatum wordt in onderling overleg bepaald.
Heb ik een autorijbewijs nodig als schipper bij GVB?
Een autorijbewijs is niet per se nodig om als schipper bij GVB te werken. Als je maar in de gelegenheid bent om op verschillende tijdstippen naar de diverse opstapplekken te komen om je dienst te beginnen. Voor de opstapplekken van de IJ-veerponten kun je een auto van GVB lenen. Voor de diensten op het Noordzeekanaal hebben we die helaas niet beschikbaar.
Kan ik als schipper 40 uur per week werken?
Onze cao heeft een werkweek van 36 uur per week. Meer werken is mogelijk. Die uren krijg je dan uitbetaald of kun je opsparen voor extra vakantiedagen.
Kan ik direct in dienst komen als schipper bij GVB?
Je kunt bij GVB in vaste dienst komen als je dat wilt. Je start met een jaarcontract (inclusief een proeftijd van een maand). Bij tevredenheid van beide partijen wordt dit omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Als je liever via een uitzendbureau werkt, dan kan dat ook. Wij werken samen met Blue Amigo. Ook kun je bij ons als zzp'er werken.
Kan ik als schipper parttime werken?
Ja, dat hoort ook bij de mogelijkheden. Bij een GVB-dienstverband kun je parttime werken vanaf 24 uur per week. Minder dan 24 uur per week werken is ook mogelijk via uitzendbureau Blue Amigo.
Kan ik ook als zzp’er bij GVB Veren werken?
Dit behoort ook zeker tot de mogelijkheden.
Kan ik als schipper op een vaste verbinding werken?
Het is helaas niet mogelijk om op een vaste verbinding te werken. Dat is ook wat het werk afwisselend maakt. Elke dag werk je op een andere lijn met andere collega’s.

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187