Uljan
Uljan

Schipper en teammanager

Vervoer

“Ik zit op mijn plek bij GVB. Ik zou het voor geen andere plek willen ruilen”

Ik ben schipper en teamleider in opleiding bij de Veren. Als je veel ambitie hebt, zit je hier op de juiste plek en het zou zonde zijn als je die kansen niet pakt. 

Pontwachter

In 2015 ben ik naar Nederland verhuisd vanuit Italië voor de liefde. Ik ben een liefdesmigrant, haha. Na twee weken belde mijn schoonzusje, die toen als pontwachter bij GVB werkte, of ik niet ook als pontwachter wilde werken. Het was een mooie kans voor mij om te werken. Ik sprak geen Nederlands en dacht: kan dat dan wel?! Maar de volgende dag kon ik om 07:00 uur gelijk beginnen. 

Heel eerlijk, het eerste jaar was heel zwaar. Het was koud en ik ervoer een enorme cultuurshock. Daarnaast sprak ik de taal niet. Als pontwachter hoef je niet veel te praten, maar je hebt wel contact met reizigers. Je rekent af met auto’s en vrachtwagens, deelt ze in op het dek, en zorgt ervoor dat de klep van de pont wordt geopend en gesloten. 

Schipper worden

Je staat veel buiten en op een gegeven moment dacht ik: die schipper zit daarbinnen en lekker droog. Dat wil ik ook wel. Maar ja, die taal. Ik sprak nog steeds geen Nederlands. Collega pontwachters kregen de kans om schipper te worden, behalve ik, want ik sprak de taal niet. Dus dacht ik: ik ga het zelf regelen. Ik wilde schipper worden. Ik belde het CBR om te vragen of ik het examen in het Engels kon doen. Dat kon niet. Toen hebben mijn vriendin en ik afgesproken om vanaf dat moment alleen nog maar Nederlands te praten. Dat was niet makkelijk, maar ik had een doel en dat doel miste ik daarvoor. 

Mijn vriendin en collega’s hebben me enorm geholpen, want ze zagen dat ik het zo graag wilde. Ik ben in september 2016 begonnen met de opleiding. Dat duurde vier jaar, maar ik zag het als een voordeel. Ik voer voor mijn opleiding, kreeg betaald en kon leren. In 2020 was ik volledig schipper en mocht ik overal varen. Ik heb voor GVB gekozen omdat ik het een prachtig mooi bedrijf vind. En Veren is de mooiste plek bij GVB, al zeg ik het zelf. Iedereen kent elkaar en het voelt als familie.  

Managementopleiding volgen

Na twee jaar varen werd ik mentor-schipper in Amsterdam. Het was tijdens de corona periode en ik wilde iets anders. Ik deed een assessmenttest en met een adviseur heb ik gekozen om een managementopleiding te volgen. Dit werd goedgekeurd en volledig betaald door GVB. Ondertussen heb ik deze succesvol afgerond en volg ik momenteel de interne opleiding voor de functie teammanager bij de Veren.

Ik ben erg blij en dankbaar voor de geboden kansen. Ik zit op mijn plek bij GVB en zou het voor geen andere plek willen ruilen. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187