Cheyenne
Cheyenne

Werkvoorbereider/planner Tram

Techniek

'Ook zonder technische achtergrond kun je een technische functie uitvoeren'

Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een andere baan, maar toen ik een keer met het ov reisde zag ik een advertentie van werkenbijgvb.nl langskomen. Die sprak mij zodanig aan dat ik besloot om op de website te gaan kijken naar functies waarmee ik raakvlakken had.

Wie niet waagt, wie niet wint

Mijn oog viel op de vacature voor werkvoorbereider/planner voor het trambaanonderhoud. Bij deze baan moet je snel kunnen schakelen als er wijzigingen zijn binnen de planning en het van A tot Z regelen van alle aspecten. Dit waren taken die ook in mijn vorige baan ook belangrijk waren. Daar was ik planner en verantwoordelijk voor sales.

Er waren ook een aantal eisen waaraan ik niet voldeed. Ze zochten naar iemand met een technische opleiding. Ondanks dat ik dat niet heb, besloot ik toch te solliciteren. Ik dacht: wie niet waagt, wie niet wint. En ik werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!

Ene keer werk je op kantoor, andere keer buiten

Sinds november werk ik mee aan het onderhoudsplan van de tram. Dit is een meerjarenplan en omvat voornamelijk het spooronderhoud voor de trams. Ik ben verantwoordelijk voor het plannen van het las- en slijpwerk aan de rails en de railsmeerinstallaties. Dit wordt uitbesteed aan onze onderaannemers, die ik aanstuur. Daarnaast neem ik ook andere verantwoordelijkheden op me, zoals het informeren van bewoners, het aanvragen van ontheffingen bij de gemeente, duidelijke communicatie over het werk naar de collega’s die het werk ook daadwerkelijk uitvoeren op straat. Dit noemen we de Uitvoering. En ik zorg dat de planning van het werk soepel verloopt en afspraken worden nagekomen.

Alles valt te leren

Mijn overtuiging is dat alles te leren valt. En ik ben dan ook super trots op mijzelf dat het mij gelukt is. Natuurlijk ging dat niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk heb ik mij deze functie volledig eigen weten te maken. Ook dankzij de hulp en begeleiding van collega’s. Iedereen was bereid om me te ondersteunen en helpen. De betrokkenheid, gezelligheid en sfeer zijn hier heel goed. Het is een gemoedelijke omgeving die mijn werk erg plezierig maakt. De ene keer werk je op kantoor, de andere keer ben je buiten. Die afwisseling maakt het heel erg leuk!”

Laat je niet afschrikken

Zoals vaker in de techniek, werken er niet veel vrouwen. Ik ben nu nog de enige vrouw op de afdeling, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Veel vrouwen worden misschien toch afgeschrikt door het feit dat er specifiek om een technische achtergrond wordt gevraagd. Zelf had ik die achtergrond ook niet, maar ik ben het levende bewijs dat dat niet hoeft! Dus uit je comfortzone en kom eens bij ons kijken of het wat voor je is!

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187