Karish
Karish

Applicatie Specialist Team Reisinformatie

IT

"Ik waardeer dat GVB veel waarde hecht aan diversiteit, gelijkheid en inclusie."

Sinds september 2023 werk ik als applicatiespecialist voor Team Reisinformatie. In deze rol ben ik veel achter de schermen bezig. Samen met mijn collega’s beheer ik de applicaties voor de reisinformatie in trams, bussen en metro’s. Voordat zulke applicaties in gebruik worden genomen, testen wij ze grondig. Het is belangrijk dat ze aan alle kwaliteitseisen voldoen.  

Software testen 

De afgelopen maanden heb ik aan een applicatie voor overstapinformatie in de nieuwe metro’s van GVB gewerkt. Een display in de wagons laat zien op welke stations reizigers kunnen overstappen op andere vervoermiddelen en hoe laat die vertrekken. Omdat we de nieuwe software in de metro’s zelf testen, moest ik een veiligheidscursus volgen. Daardoor zat ik in mijn eerste week bij GVB ineens achter het stuur van een metro. Een superleuke ervaring! Laatst zat ik zelf in zo’n nieuwe metro en zag ik het resultaat van mijn werk. Dat gaf veel voldoening. 

Diversiteit, gelijkheid en inclusie

Wat ik fijn vind aan GVB is dat het bedrijf veel waarde hecht aan diversiteit, gelijkheid en inclusie. Laatst werd ik benaderd door Equals. Dit is een organisatie die zich inzet voor meer gelijkheid en diversiteit op de werkvloer. Ze vroegen mij of ik als vrouwelijke ICT’er wilde meewerken aan een postercampagne om andere vrouwen te interesseren voor een technische functie. Het leek mij leuk om dit samen met een paar vrouwelijke ICT’ers binnen GVB te doen. Mijn manager was meteen enthousiast. De posters hebben 2 weken in heel Amsterdam gehangen.  

Goede werk-privébalans 

Momenteel ben ik zwanger van mijn tweede kind. Daarom ben ik heel blij dat GVB veel aandacht heeft voor een goede werk-privébalans. Ik mag een dag per week thuiswerken en vakantiedagen bijkopen. Daardoor kan ik mijn werk goed combineren met het moederschap.  

De komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen. Dat is een van de redenen waarom ik lid ben geworden van Jong GVB. Dit is een netwerk voor GVB’ers tot 35 jaar. Jong GVB organiseert allerlei leuke evenementen en bijeenkomsten, waardoor je andere GVB’ers leert kennen. Laatst zijn we op bezoek geweest bij de RATP in Parijs, het ‘Franse GVB’. Het was erg interessant om te zien wat ze daar allemaal doen. Helemaal geïnspireerd ging ik weer naar huis.”  

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187