Kevin & Sylvester
Kevin & Sylvester

Handhavers

Service en Veiligheid

'De sterke band tussen collega’s maakt dit werk waardevol'

“Als handhaver ben je met allerlei verschillende taken bezig. We zorgen voor de veiligheid van onze collega’s, de reizigers en onszelf. We houden toezicht, controleren of alles goed en veilig verloopt, en we blijven alert,” legt Sylvester uit. Naast het waarborgen van de veiligheid, voeren we ook kaartcontroles uit om te controleren of reizigers correct zijn ingecheckt.

“Maar we zijn er ook om op te treden bij overlast in en rond de stations en in de voertuigen van GVB,” voegt Kevin toe. “We handhaven de wet en leggen sancties op wanneer iemand de regels overtreedt. Het is onze taak om hierop toe te zien.”

Sterke band tussen collega’s

Wat dit werk zo waardevol maakt, is de sterke band tussen collega’s. “We staan altijd voor elkaar klaar,” zegt Kevin. “We kennen elkaar door en door. Als we merken dat een collega het moeilijk heeft, helpen we elkaar.”

Hoewel het werk soms uitdagend kan zijn, biedt het ook veel kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. “In het begin mag je nog niet alles als handhaver,” legt Kevin uit. Tijdens het eerste jaar, wanneer je nog in opleiding bent, loop je mee met een ervaren mentor.

“Na verloop van tijd leer je het gedrag van mensen herkennen en zie je hoe ze reageren. Het zijn juist de kleine dingen die je opvallen,” voegt Sylvester toe.

Binnen GVB is er een goede balans, volgens beide handhavers. “Het salaris, het team, de werktijden, alles is hier goed geregeld,” zegt Kevin. “We zijn trots op het bedrijf en op elkaar.”

Snel schakelen

Als je als handhaver bij GVB wilt werken, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan en snel kunt schakelen, omdat situaties snel kunnen veranderen. “Soms moet je meerdere dingen tegelijk doen en goed kunnen filteren,” zegt Kevin.

“Beslissingen durven nemen en scherp zijn is ook essentieel,” voegt Sylvester toe. “Je moet je bedenken, jij komt als handhaver in uniform aan bij een crisissituatie, laten we als voorbeeld een ongeluk noemen. Mensen kijken jou aan en zijn blij dat je er bent. Jij moet zorgen dat je in zo’n situatie het overzicht bewaard. Omdat we onze collega’s goed kennen, weten we precies waar iedereen goed in is en wat we aan elkaar hebben,” vult Kevin aan.

Geen dag is hetzelfde

Het werk van een handhaver bij GVB biedt veel afwisseling en mogelijkheden tot ontwikkeling. “Geen dag is hetzelfde. We maken van alles mee bij GVB,” merkt Kevin op. “Als handhaver kun je jezelf op vele vlakken ontzettend ontwikkelen.”

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187