Leo
Leo

Senior inkoper

Kantoor

“Je hebt de autonomie om dingen zelf te regelen”

Zeven jaar geleden ben ik bij GVB gestart als senior inkoper. Als inkoper bij GVB begeleid je het volledige inkoopproces. Dat verschilt enigszins van andere bedrijven, aangezien wij niet bepalen wat er ingekocht wordt. Als iemand onderdelen nodig heeft voor het onderhoud van de metro, geven wij geen richtlijnen over wat wel of niet gekocht kan worden. Onze taak is ervoor te zorgen dat het inkoopproces vlot verloopt; het is meer een begeleidende rol waarbij je de autonomie hebt om dingen zelf te regelen.  

Miljoenen euro’s 

Dat klinkt misschien een beetje duf en saai, want inkoop heeft een beetje een saai imago. Maar het is echt onwijs leuk! Je bent vaak betrokken bij de inhoud. Dit houdt in dat je een opdrachtgever helpt om een programma van eisen te maken of een lijst met onderdelen moet opstellen. Daarnaast helpen wij met het opstellen van contracten en met het vastleggen van afspraken met leveranciers. Zo dragen wij ook bij aan het waarborgen van de kwaliteit van de aangeschafte materialen.

Momenteel zijn er bijvoorbeeld twee collega’s bezig met het inkopen van de nieuwe generatie trams. Leveranciers komen langs en wij hanteren een lijst met specificaties waaraan de tram moet voldoen. Zij geven hun input over wat wel of niet praktisch is, en als het nodig is dan passen we het aan.
Tijdens het aanbestedingsproces brengen we ook bezoeken aan bedrijven, vooral omdat het soms gaat om contracten van enkele miljoenen euro’s. 

Korte lijnen 

Bij GVB heb je altijd te maken met operationele druk. De bussen, trams en metro’s moeten natuurlijk wel blijven rijden voor onze reizigers. Dit maakt het werk dynamisch en snel, maar ook interessant. Bovendien vind ik het leuk om in mijn werk in contact te komen met de collega’s die deze voertuigen besturen. De lijntjes zijn hier heel kort. Stel dat je wat fout doet, komen die bestuurders en schippers verhaal halen bij je. ‘Wat heb jij nou gekocht?’ Je krijgt het altijd wel te horen, haha. Ook als het goed is, gelukkig. 

Volledig elektrische veerdienst

Het is nu een hele leuke tijd bij GVB vanwege de systeemveranderingen, zoals de overgang van dieselbussen naar elektrische bussen. We doen vaak nieuwe dingen en lopen best wel voorop bij GVB. We kopen op dit moment een nieuwe serie schepen in. Zo zijn we de eerste volledig elektrische veerdienst op het Noordzeekanaal. 

Als je op zoek bent naar afwisseling en uitdaging, ben je bij GVB aan het juiste adres. Al met al is het een geweldig bedrijf om voor te werken. 

GVB Job Alert

GVB-metro_73A9187

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures?

Ontvang onze Job Alert
GVB-metro_73A9187